EducaţieȘtirile zilei

BUZĂU: Elevii se întorc, luni, în bănci

Prezență fizică în școlile cu peste 60% rată de vaccinare a personalului. Școlile în care rata de vaccinare este mai mică de 60% vor începe școala on-line.

Elevii din România se vor întoarce, luni, în bănci în unitățile de învățământ în care rata de vaccinare a personalului mai mare de 60%. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Propunerea de revenire în bănci a fost făcută de minister și a ajuns deja pe masa Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În cel mai scurt timp ea va fi validată, iar astăzi va fi modificat Ordinul de ministru care prevede reîntoarcerea la școală, conform noilor condiții.

Potrivit ministrului Educației, tot astăzi ar urma ca școlile să organizeze ședințe ale consiliilor de administrație pentru a aproba revenirea la școală sau rămânerea în on-line, în funcție de rata de vaccinare.

În România, rata de vaccinare în rândul personalului didactic ar fi depășit 70%. Sunt și școli din mediul rural în care rata este mai mică de 60%, motiv pentru care orele ar putea fi efectuate în continuare on-line.

Reamintim că ieri, șeful IȘJ Buzău a anunțat că majoritatea unităților de învățământ din municipiu au solicitat reluarea cursurilor în sistem online, cel puțin o săptămână:

La acest moment, din ce am primit de la colegii mei din unitățile de învățământ, în special din municipiu, mare parte din unități solicită online pentru săptămâna 8 -12 noiembrie. Aspectele îngrijorătoare sunt legate de învățământul preșcolar și primar, unde, din precizările ordinului comun, ar trebui să avem activitate cu prezență fizică. Dar, cred că nimeni nu anticipa această rată de incidență destul de mare și îngrijorătoare. Astfel, dacă nu mergem către 14 zile, așa cum este prevăzut în ordinul comun, să lăsăm, totuși, aceste șapte zile, această primă săptămână, în online, pentru a vedea și care este evoluția și care este trendul, având în vedere că Spitalul Județean este aproape blocat.” , a precizat inspectorul școlar general, prof. Ionel Meiroșu, pentru Campus TV.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button