Știrile zilei

Buzău, „EROII” despre care nu vorbește nimeni

Pandemia generată de COVID-19 ne-a pus la încercare solidaritatea, răbdarea și spiritul de sacrificiu. Fiecare dintre noi a avut ceva de sacrificat. Unii au dat mai mult, iar alții, mai puțin, în funcție de locul pe care îl ocupăm în societate.

În această perioadă, unul dintre cele mai prezente cuvinte din discursul public este „erou”. Avem „eroi în alb” – medici și asistenți -, oameni care, într-o mai mică sau mai mare măsură, au acceptat să lupte în linia întâi cu un virus parșiv și prea puțin cunoscut.

Printre eroii zilelor noastre se numără și personalul SMURD, prezent în toate etapele acțiunii, dar și în toate fotografiile care au făcut celebră o altă vedetă a zilelor noastre, „izoleta”.

Nimeni nu spune însă un cuvânt despre o altă categorie de „eroi”: cadrele medicale și întreg personalul de la Serviciul Județean de Ambulanță. După cum am arătat și mai sus, vedetele zilelor noastre, cei care culeg aplauzele, sunt oamenii care luptă efectiv cu virusul. Dar nu trebuie uitat că personalul de la Ambulanță este prima verigă în acest lanț, cel care ia pentru întâia oară contact cu pacientul. Despre care nu știe mai nimic.

Chiar dacă par să nu-și mai găsească locul în galeria „eroilor in alb”, angajații de la Ambulanță rămân oamenii cei mai expuși pericolului reprezentat de virus. Și n-am auzit, până acum, de niciun angajat al SAJ care să refuze vreo tură sau vreo urgență pentru că n-ar avea nu știu ce costum sau că pacientul de la capătul firului ar putea avea coronavirus..

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

4 comentarii

  1. Din tot articolul, mi-au placut ghilimelele care au fost puse fiecarui „erou”.
    Toata consideratia pentru personalul din sistemul de sanatate, mai ales in aceste zile! Dar „eroi”? Poate fi considerat erou un om care face exact ce are de facut prin fisa postului? Mi-e teama ca reusim sa demonetizam ideea pentru ca, mai ales in perioada asta, merita recunostinta si vanzatorii din magazine, muncitorii de la salubritate, soferii care transport marfa, adica toti cei care, pentru a mentine un minim de activitate sociala si economica, sunt nevoiti sa iasa din case.

  2. Eroiii???
    Este prima data cand trebuie sa-si faca munca ca la carte, insa au ramas repetenti.Dar in tot raul este un bine, acum nu mai pot lua mita, deoarece combinezoanele nu au buzunar… dar se adapteaza ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: