Știrile zilei

BUZĂU | Veste uriașă. Au început

Veste nesperată, pentru locuitorii comunei Bisoca. Drumul județean 204 C, care asigură legătura dintre DJ 203K – Vintilă Vodă și localitate, va fi reabilitat și modernizat. Lucrările deja au început, anunțul fiind făcut astăzi, de către președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Liderul CJ a ținut să precizeze că lucrarea este una extrem de complexă. Pe cei peste 20 de kilometri de drum sinuos vor fi efectuate peste o sută de foraje, ceea ce adaugă luni bune la durata lucrării. Cert este că, în mai puțin de doi ani, locuitorii și prietenii frumoasei comune de la poalele Munților Buzăului vor circula pe un drum nou:

„Bisoca este o localitate nemaipomenită, cu oameni răbdători,cu credință în Dumnezeu. Îmi cer scuze pentru tot disconfortul creat și le mulțumesc public pentru că au avut răbdare. Acești oameni aveau toate motivele să fie chiar mai nemulțumiți decât sunt. Știu și că până la Bisoca îți rupi mașina; să nu credeți că sunt străin de aceste lucruri, dar iată că a sosit și momentul să îndreptăm aceste neajunsuri.”, a precizat Petre Emanoil Neagu.

Totodată, șeful Consiliului Județean a arătat că, în curând, va lua sfârșit și calvarul locuitorilor de pe DJ 203K, Mărăcineni-Podul Muncii, acolo unde au loc lucrări de reabilitare ce produc mult praf și disconfort. Singura zonă rămasă neasfaltată este situată între Mărăcineni și Săpoca, însă utilajele lucrează și pentru remedierea acestui tronson.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

 1. Dar de drumul județean dintre Bozioru si Braesti ce se mai aude? Ca e vai si amar cand mergi pe acolo…. Nu a fost niciodată asfaltat si e DRUM JUDEŢEAN….

 2. n urma starii foarte proaste a DJ 102F Gura Vaii-Chiliile-Manzalesti, cerem asfaltarea acestuia. Acest drum judetean nu a fost niciodata asfaltat, in urma perioadelor de precipitatii devine aproape impracticabil.
  El deserveste localitatile la nord de comuna Scortoasa, respectiv comuna Canesti(Canesti ,Valea Verzei, Negosina, Pacuri, Gontesti, Suchea) si comuna Chiliile (Chiliile, Trestioara, Crevelesti, Ghiocari, Poiana Pletari, Glodu Petcari). Circa 3000 de locuitori depind de acest drum judetean. reprezentand si o ruta de tranzit catre comuna Odaile, comuna Manzalesti si mai departe care Lacul Mocearu, Focurile Vii, Platoul Meledic uniindu-le pe acestea cu atractia turistica de la Paclele Mari si Paclele Mici.
  Aceasta vale a Saratelului a suferit in ultimii ani a puternica depopulare principalul motiv fiind chiar starea foarte proasta a drumului judetean DJ 102F care s-a rasfrant in situatia economica si sociala a oamenilor din zona.
  In speranta unor raspunsuri favorabile care vor aduce oamenilor din Valea Saratelului sperantele civilizatiei va multumim anticipat si va asiguram de sprijinul nostru.

  De ce este important?
  Este o zona frumoasa a judetului dar si o zona saraca, o zona care risca depopularea rapida. Modernizarea drumului judetean poate face aceasta situatie reversibila, dar nimeni nu vine unde sunt drumuri impracaticabile.

 3. Stimate domn Neagu, stimate reporter
  As vrea sa clarific putin situatia pt ca,cea prezentata in articol nu este chiar aia adevarat!2 variante:ori domnul Neagu nu stie realitatea din teren, ori nu spune adevaful!
  Pe aceasta diatanta intre Podu Muncii si Maracineni lucrarile au fost mai mult decat jalnice. Au fost cumva mai multe firme?pt ca s a inceput pe bucatele pe toata suprafata,poduri incepute si neterminate. Fffff mult praf. Udau adica nu udau. Nu lucrau ca mai mult stateau.plus calitatea asfaltului fereasca Dumnezeu…
  E o vb nemultumitului i se ia darul dar nici chiar asa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button