Știrile zilei

O localitate sub teroare! | Autoritățile cer ÎMPUȘCAREA

Județul Buzău nu a trecut bine peste amenințarea pestei porcine africane, că o altă primejdie planează asupra locuitorilor săi. Un urs înfometat coboară din pădure și decimează animalele gospodarilor din comunele Pănătău și Colți, spre disperarea localnicilor, care se tem acum pentru viața lor.

În țara în care viața ursului este mai importantă decât a omului, autoritățile județene fac toate demersurile pentru a-i proteja pe locuitori și a reduce, pe cât posibil, daunele produse de sălbăticiunile înfometate.

Atacurile au început din 18 martie în satele Begu și Lacul cu Anini (comuna Pănătău) și, potrivit constatărilor comisiilor constituite la nivelul primăriei Pănătău, sunt produse de același exemplar, din specia Ursus arctos spun specialiștii Agenției de Protecția Mediului.

În Harghita, ursul a omorât un bărbat care a aruncat cu lemne în bârlog.

Potrivit obligațiilor legale, AJVPS Buzău, gestionarul fondului de vânătoare cinegetic 31 Colți, care cuprinde terenuri de pe raza comunelor Colți și Pănătău și a orașului Nehoiu, a realizat, pe 20 martie, o acțiune de goană pentru îndepărtarea ursului dar fără rezultat, iar în week-end, ursul a revenit și a produs pagube în alte două gospodării.

Sâmbătă noaptea, a intrat în gospodăria unei femei din satul Lacul cu Anini și i-a luat porcul din coteț. A atacat și mai multe gospodării din satul Begu, însă localnicii au reușit să-l alunge. Marți seară a atacat o gospodărie din Colți, de unde a plecat cu un porc de peste 100 de kilograme, din care a rămas întreg doar capul.

Acum, autoritățile vor să ceară toate aprobările pentru împușcarea ursului flămând.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button