Știrile zilei

Buzău, orașul în care drogurile sunt la ele acasă

Sunt locuri din Buzău care gem de droguri precum vămile de țigări netimbrate. Ofițerii de la Crimă Organizată abia mai fac față situației.

Fenomenul consumului de droguri este în creștere la Buzău. Este declaraţia făcută, în exclusivitate, la un post de televiziune local, chiar de către comandantul IPJ Buzău, comisarul-şef Laurenţiu Pantazi. Șeful IPJ susţine că situaţia este îngrijorătoare, mai ales că unii consumatori devin protagoniştii unor infracţiuni sau ai altor incidente.

Consumul de droguri este un fenomen în creştere iar ofiţerii de la Crimă Organizată fac faţă cu greu semnalelor de pe piaţa stupefiantelor din Buzău. Recent, ofiţerii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au destructurat o reţea de traficanţi de droguri, formată din 24 de membri, care acţiona pe raza mai multor judeţe. Şi din datele acestei anchete, s-a constatat cât de uşor se pot procura drogurile, mai ales etnobotanicele.

Consumul de droguri este încurajat şi de faptul că preţurile etnobotanicelor, substanţe cu efecte devastatoare, sunt accesibile. Din păcate, ajung şi în rândurile elevilor.

La sfârșitul lunii trecute, un accident produs în faţa Sălii Sporturilor trezea suspiciuni ofiţerilor de poliţie, cu privire la starea ciudată a unui tânăr şofer care a intrat cu maşina în alte trei autoturisme. La ceva timp după producerea incidentului, o patrulă a Poliţiei Locale a depistat 4 tineri, cu un comportament suspect, asupra cărora a fost găsit un pliculeţ care conţinea un produs vegetal, posibil substanţă interzisă. Cei 4 ar fi fost în maşina implicată în evenimentul rutier.

După două zile, în cartierul Broşteni, un alt tânăr a fost surprins având asupra lui un pliculeţ cu conţinut suspect.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5