Știrile zilei

BUZĂU: Prezența la vot la ora 8:30

Rămâneți alături de REPORTER BUZOIAN pe parcursul acestei zile! Veți afla informații în timp real și date în exclusivitate despre votul la prezidențiale!

Peste 11.000 mii de buzoieni au votat până la ora 8:30 candidatul pentru funcția de Președinte al României. La Buzău sunt deschise 426 de secții de vot, fiind înscriși pe liste 382.091 de votanți.

Din totalul votanților înregistrați până la această oră, 9633 și-au exprimat opțiunea la secțiile la care sunt arindați, în timp ce 1878 de persoane au votat pe listele suplimentare.

La nivel de țară, cei mai mulți dintre votanți au fost înregistrați în București, potrivit datelor Biroului Electoral Central.

Secțiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale au fost deschise la ora 07.00. Până la această oră, în secțiile din țară au votat  495.802 de români, prezența fiind de 2,72%.

Românii din străinătate pot vota pe parcursul a trei zile. Este pentru prima dată și când președintele României poate fi ales și prin corespondență. Cetățenii care au domiciliul în străinătate iar duminică se află în România, pot folosi pașaportul Președintele ales va conduce România în următorii 5 ani.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close