SocialȘtirile zilei

BUZĂU: Primele șapte ordine de restricție, emise după violențe în familie

Cu noua lege nu-i de glumit! De la sfârșitul anului trecut, polițiștii din cadrul IPJ Buzău au emis șapte ordine de restricție pentru tot atâtea persoane care și-au agresat partenerii de viață sau membri ai familiei. Noile reglementări privind violența domestică ar trebui să stopeze un fenomen dureros care afectează unele familii din România.

Pentru că s-au săturat de bătăi și de scandaluri, șapte femei din Buzău au decis să anunțe autoritățile și să ceară emiterea ordinului de restricție pentru parteneri sau membri ai familiei care le agresau.

Cele mai multe ordine de restricție au fost solicitate de către soții agresate, însă au existat și cazuri în care copiii și-au agresat propriii părinți. În toate cazurile a fost vorba despre persoane adulte.

La scurt timp după primirea solicitărilor, polițiștii s-au deplasat la fața locului, au evaluat situația și, considerând că există un risc iminent ca viața reclamantelor să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, poliţiştii au pus în aplicare Ordinul nr. 146 din 11.12.2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică.

Ordinele provizorii de protecţie au fost instituite împotriva persoanelor agresive pentru o perioadă de 5 zile. Documentul prevede ca persoana vizată părăsească temporar locuința (cinci zile) și să păstreze față de victimă o distanță minimă de 500 de metri.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button