Educaţie

BUZĂU: Rezultate Evaluarea Națională – 71.95% dintre elevi au obținut medii peste 5

Peste 3600 de elevi buzoieni de clasa a VIII-a, care au susţinut în perioada 23-25 iunie examenul de Evaluare Naţională, au aflat vineri notele pe care le-au obținut  în urma examenelor susținute la limba și literatura română şi matematică.

În județul Buzău, 71.95% dintre absolvenți au reușit să obțină medii peste 5, clasându-se astfel printre județele cu cea mai mare rată de promovabilitate la Evaluarea Națională.P1150167

La limba și literatura română, elevii din cele 125 de centre de evaluare au obținut medii de trecere în proporție de 77.09, în timp ce la matematică, rata de promovabilitate a fost de 70.01.

Ca și anul trecut, Buzăul se laudă cu elevi eminenți, care au reușit să obțină nota maximă la examenul  de intrare la liceu. Cincisprezece note de 10 au fost înregistrate la română și 93 la matematică, patru absolvenți de clasa a VIII-a  obținând media 10 pe linie.

Citată de Ziua de Buzău, Geta Burducea, inspector școlar general adjunct, s-a arătat mulțumită de rezultatele înregistrate la nivelul județului:

„Evaluarea Națională s-a încheiat cu bine la Buzău, mai bine de 70% dintre elevi reușind să obțină medii peste 5. Se pare că, anul acesta, matematica n-a mai fost piatra de încercare pentru absolvenți, dovadă stând cele 93 de note de zece obținute la această disciplină”, a precizat șefa învățământului județean.

Vineri după-amiază, la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” de pe B-dul Nicolae Bălcescu, zeci de elevi și-au strigat bucuria pentru rezultatele obținute la cel mai important examen din viața lor de până acum:

„Am luat 9,80 și sunt cel mai fericit! Îmi era teamă că o să iau sub 9.50 și n-o să mai pot intra la Hașdeu, acolo unde îmi doresc”, ne-a declarat entuziasmat R. B, absolvent buzoian de clasa a VIII-a.

  • Elevii care doresc să depună contestații o pot face vineri, între orele 16:00 și 20:00. 

Între 28 iunie și 30 iunie vor fi rezolvate contestațiile, pentru ca, pe 1 iulie, să fie afișate rezultatele finale ale examenului.

Pe EDU.RO, elevii vor găsi ierarhia mediilor pe baza cărora se va face admiterea la liceu, de pe 4 iulie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close