Educaţie

BUZĂU: Școlile în care NICIUN elev nu a promovat Evaluarea Națională

Buzăul a obținut o rată de promovare care îl plasează printre județele fruntașe în ceea ce privește rezultatele la Evaluarea Națională. Cu peste 74% dintre absolvenții buzoieni de clasa a VIII-a promovați, Buzăul stă bine în clasamentul pe țară, dar are și contraexemple.

Dacă mai multe unități de învățământ se pot mândri cu elevi care au luat zece curat la Evaluarea Națională, în alte câteva școli din județ e vai și amar. Mai ­exact, în cinci școli buzoiene niciun elev nu a reușit să obțină peste 5 la examenul de finalul clasei a opta.

Iată care sunt școlile care au obținut cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională de anul acesta:

  • Școala „Dr. Ilie Pavel” Municipiul Râmnicu Sărat: 20 de elevi înscriși, 5 absenți, 15 concurenți cu medii sub 5. Rată de promovare, ZERO.
  • Școala Robeasca: 2 elevi înscriși, 1 absent și 1 elev cu media 3,10
  • Școala nr. 2 Râmnicelu: 3 elevi înscriși, toți trei absenți
  • Școala Sările, comuna Bisoca: 6 elevi înscriși, toți absenți
  • Școala Știubei, comuna Râmnicelu: 2 elevi înscriși, ambii absenți.

Analizând situația acestor școli, îți atrage atenția dezinteresul major pentru examenul ce le oferă elevilor posibilitatea de a merge la liceu. De pildă, la Bisoca, toți cei șase elevi de la Școala Sările – școală mică, structură a unei școli de coordonare, ce-i drept – au refuzat sau nu au putut să se prezinte la cele două probe ale Evaluării Naționale.

Iată, așadar, o altă fațetă a unui cub numit Educație care, de multe ori, în ciuda mult clamatei egalități de șanse, cade invariabil în defavoarea copiilor din mediul rural.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button