Știrile zilei

Buzău, spre 3 la mie. Ce măsuri se vor lua

UPDATE: Rata de infectare în municipiul Buzău a ajuns la 2.74. Noile cifre sunt disponibile AICI.


Este o chestiune de zile până când municipiul Buzău ca intra în scenariul roșu, ceea ce va aduce cu sine închiderea la interior a restaurantelor, cafenelelor, oprirea activității cinematografelor și a sălilor de jocuri de noroc.

Potrivit raportării de ieri, municipiul Buzău a ajuns la o rată de infectare de 2,70 cazuri la mia de locuitori, numai în ultimele 14 zile fiind confirmate 352 de cazuri noi.

REPORTER BUZOIAN a urmărit progresia ratei de infectare și, dacă săptămâna trecută abia depășeam valoarea de 2 la mie, astăzi ne apropiem de 3 cazuri de infectare la mie de locuitori, ceea ce înseamnă intrarea în scenariul roșu și adoptarea unui nou set de măsuri.

Ieri, doar comuna Blăjani se mai afla în scenariul roșu, cu 3.02 cazuri la mie, în timp ce Vintilă Vodă, Săpoca, Cislău și Odăile au rate de infectare de 2.78-2.80 la mie.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 52 cazuri noi de infectare. Pacienții au vârste intre 21 ani și 88 de ani.

Iată situația pe localități, conform raportării de ieri a Instituției Prefectului:

  • CE PRESUPUNE SCENARIUL ROȘU?

Potrivit celei mai recente Hotărârii adoptate de Guvern privind prelungirea stării de alertă, în județele sau localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de coronavirus este egală sau mai mare de 3/1.000 de locuitori, sunt obligatorii următoarele restricții:

  • este interzisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;
  • este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;
  • în cazul activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă activitatea doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  • este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button