CORONAVIRUS

Buzău, stare de alertă! VEZI ce măsuri iau autoritățile

Guvernul a decretat stare de alerta in judetele Buzau, Vrancea si Braila. Anuntul a fost facut astăzi de premierul Victor Ponta, intr-un comandament de urgenta reunit la Palatul Victoria.

„Incepand cu ora 12,00 semnez hotararea de guvern, o publicam in Monitorul dedmdeOficial, pentru cele trei judete suntem in stare de alerta pana cand se va considera ca putem ridica aceasta stare”, a spus primul ministru, precizand ca acest lucru nu inseamna restrangerea vreunei libertati cetatenesti si nici achizitii publice sau bani alocati pentru primarii.

In principiu, aceasta stare presupune, a explicat Ponta, asigurarea sub comanda unitara de utilaje si mijloace de interventie, carburant necesar, organizare transport si depozitare alimente, prioritizarea actiunilor de interventie, functionarea retelelor de distributie energie electrica, mentinerea ordinii publice, posibilitatea interzicerii circulatiei pe anumite drumuri si a substantelor periculoase.

  • În ceea ce priveste speculatiile unor jurnalisti privind alocarea de fonduri suplimentare judetelor afectate, premierul a tinut sa precizeze:

„Nu e vorba de achizitii sau bani, o sa inceapa speculatiile ca dam bani, tot ce se intervine se intervine de la nivel national si tot ce punem la dispozitie punem de la rezervele statului”, a continuat acesta, adaugand ca „toate drepturile cetatenesti raman in vigoare”.

In ceea ce priveste circulatia pe drumuri, vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat ca tronsonul Bucuresti – Lehliu se deschide la ora 17, iar tronsonul Lehliu – Fetesti se va deschide la „cateva ore dupa ce se termina viscolul”.

In plus, Bucuresti  – Urziceni a fost deschis de la ora 12, la fel ca si Slobozia – Harsova – Constanta.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button