ARTICOLUL ZILEIEducaţieȘtirile zilei

BUZĂU: Trei clase dintr-o singură școală, trimise acasă

Se înmulțesc cazurile de infectare cu coronavirus în rândurile elevilor buzoieni. Într-o singură zi, cea mai mare școală din municipiu, Școala Gimnazială Nr. 11, a trecut în on-line trei clase de gimnaziu.

Recent, elevii din trei clase gimnaziale de la Școala Nr. 11 au trecut la învățământul on-line, după ce câte trei copii din fiecare clasă au fost depistați pozitivi la testarea pentru coronavirus.

Semnalele de alarmă au apărut la testarea rapidă, efectuată acasă de părinți. Câteva ore mai târziu, testele PCR aveau să confirme diagnosticul: infectare cu virusul SARS-COV-2.

În afară de cele 3 clase de gimnaziu, la Școala Nr. 11 mai este încă o clasă cu activitate fizică suspendată. Este vorba de o clasă din ciclul primar, dar care a fost a fost trimisă în on-line pe baza vechii reglementări, potrivit căreia la confirmarea unui singur caz pozitiv elevii erau trimiși să învețe din fața calculatorului.

Și alte școli din Buzău se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. La Școala Gimnazială „George Emil Palade”, două clase – una din ciclul primar, iar cealaltă din ciclul gimnazial – au fost trecute în on-line din cauza confirmării a cel puțin trei cazuri de infectare cu coronavirus.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button