Știrile zilei

BUZĂU: Tricolor lung de 100 de metri, fluturat într-un peisaj de vis

Un tricolorul lung de 100 de metri a fost fluturat sâmbătă la Bisoca, într-un peisaj de vis, după care a pornit într-o călătorie către alte comune de pe valea Slănicului. Inițiativa le-a aparținut reprezentanților Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

Potrivit mesajului de pe pagina de Facebook AUR, popasul următor a fost in comuna Beceni. Ultima oprire a tricolorului demn de Cartea Recordurilor a fost în comuna Mărăcineni, unde a fost așteptată de autorități. Acestea din urmă au recomandat ca Tricolorul să nu fie desfășurat pe toată lungimea lui,  invocând motivul siguranței în perioadă de pandemie.

„Am respectat legea și ne cerem scuze celor care au așteptat să vadă cel mai frumos tricolor și nu au putut face asta. În săptămânile următoare tricolorul urmează să ajungă în alte comune.”, au scris reprezentanții AUR pe Facebook.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid întemeiat de George Simion, ce critică măsurile luate de guvernul României, de blocare a sosirii românilor, pe de o parte, și de încurajare a plecării altora, pentru muncă sezonieră.

George Simion (34 de ani)  este un activist civic și politician român care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. Este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. Este autorul cărții „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button