Știrile zilei

Buzăul a scăzut sub 100.000 de locuitori și ar urma să fie declasificat

Buzăul a scăzut sub pragul de 100.000 de locuitori, a anunțat primarul Constantin Toma, motiv pentru care municipiul ar urma să fie declasificat. 

Rezultatele oficiale ale recensământului nu au fost încă date publicității, însă edilul Toma a anunțat deja că Buzăul nu a atins cifra de 100.000 de locuitori. Săptămâna trecută, în cadrul conferinței „Personalități buzoiene de ieri și de azi”, primarul Constantin Toma a precizat că Buzăul are, conform statisticilor, doar 94.000 de locuitori.

La câteva zile distanță, edilul a precizat că există o discrepanță mare între numărul cărților de identitate înregistrate la Evidența Populației și cifra înregistrată la recensământul din acest an:

La Evidența Populației avem 130 de mii de cărți de identitate cu domiciliul în orașul Buzău. Dar, la recensământ, municipiul Buzău n-a atins cifra de o sută de mii. Sunt mulți buzoieni plecați la muncă în străinătate, dar și în țară prin alte localități, inclusiv la București sunt mulți buzoieni.”, a precizat edilul.

În luna iulie, primarul Toma a atras atenția asupra faptului că municipiul va fi declasificat, în cazul în care va scădea sub 100.000 de locuitori. Potrivit edilului, asta va însemna bani mai puțini la bugetul local, dar și mai puține profesori, medici etc.

În situația în care vom înregistra mai putin de 100.000 de locuitori, vom scădea ca oraș de la rangul II la rangul III, ceea ce va determina pierderi atât financiare ( mai puțini banii de la U.E. și Guvern) dar și mai putini profesori, medici etc.”, spunea Constantin Toma, acum două luni.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

6 comentarii

 1. Și mai puțini gardieni locali, maxim 1 gardian la 1.000 de locuitori, minim niciunul. De preferat ar fi niciunul. Sunt bani cheltuiți aiurea, atât timp cât există Poliția și Jandarmeria.

 2. Pentru Tereaca : trompeto, daca sunt 130.000 carti de identitate la Buzau inseamna ca, din punct de vedere electoral, Buzaul are populatia de 130.000 de locuitori. Deci ramane valabil, Toma a luat 27% din voturi (REALE, adica reprezentare) in 2020, nicidecum 78% cum aberezi tu, la ordinele lui.

  Referitor la populatia Buzaului, de la 130.000 la 98.000 reprezinta rezultatul politicilor nationale si locale din ultimii 20 de ani. Dar, daca tot am ajuns in aceasta situatie, ar fi de bun-simt sa luam masurile corespunzatoare :

  – reducerea DE URGENTA a efectivelor politiei locale cu 25% (asta ar cam fi diferenta dintre 130.000 si 98.000),
  – reducerea DE URGENTA a numarului consilierilor locali cu 25% (asta inseamna demisii si ALEGERI LOCALE ANTICIPATE?),
  – reducerea DE URGENTA a numarului angajatilor din aparatul administrativ local cu 25% si, per ansamblu,
  – reducerea cheltuielilor administratiei locale cu 25% ( oarecum logic, daca numarul contribuabililor a scazut cu 25% trebuie reduse si cheltuielile corespunzator, altfel se impovareaza contribuabilii existenti),
  – reducerea DE URGENTA a salariilor primarului, viceprimarilor (apropo, cred ca un singur viceprimar ar fi mai mult decat suficient, date fiind conditiile si situatia actuale) si consiglierilor locali cu 25%!

  Asadar ar fi ceva treaba pentru actualul primar, altceva in afara de a umple orasul de praf si cetatenii de nervi.

  D E M I S I A !!!

 3. Majoritatea tineretului pleacă pentru un salariu și o viață mai bună sincer va spun sunt buzoian de 30 de ani și în ultimi ani a scăzut extrem de mult viața decenta cu strictul necesar, avem cele mai mici salarii și cele mai puține locuri de munca,! Primăria Buzău poate da loturi de casa familiștilor și susținuți pentru construi o casa modestă și eu cred că tineretul se va întoarce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button