Administrație Știrile zilei

Buzăul are cel mai tânăr comandant de jandarmi din țară!

Joi, 15 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău a avut loc, într-un cadru festiv, învestirea în funcție a noului șef al Jandarmeriei buzoiene, locotenent colonel Virgil Cueru. Învestirea s-a făcut în prezența inspectorului general și șef al Statului Major, colonel Sebastian Cucoș, a președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și a altor reprezentanți din instituțiile statului.

Numirea în funcția de inspector șef la Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău a locotenent colonel Virgil Cueru are loc în urma rezultatului obținut la concursul organizat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române la sfârșitul lunii octombrie.

În cadrul aceleiași festivități de învestire a avut loc și ceremonia militară și religioasă de prezentare a noului Drapel de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău. După oficierea slujbei de sfințire, jandarmii buzoieni și-au reînnoit jurământul de credință față de Drapelul de Luptă al unității.

După prezentarea Dra­pelului de Luptă, 14 absolvenți ai școlilor militare de subofițeri, vizibil emoționați, au depus jurământul de credință, marcând începutul carierei în uniforma bleu jandarm.

La mine, parcursul militar a început de la vârsta de 14 ani. Am urmat cursurile unui liceu militar al Ministerului de Interne. După absolvirea Academiei, la vârsta de 22 de ani, am optat pentru a fi repartizat în județul Harghita la comandamentul Inspectoratului Județean de Jandarmi Harghita. și la fiecare etapă a carierei mele, fără a fi lipsit de modestie, nu am urmărit funcția, dar ce e să se întâmple nu ai cum să eviți.”, a declarat locotenent-colonelul Virgil Cueru, în vârstă de 39 de ani, devenit astfel cel mai tânăr șef de Inspectorat din țară,

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.