Știrile zilei

Buzăul devine un „Oraș SMART” / Începe reabilitarea a trei artere importante

Municipalitatea buzoiană a prins gustul proiectelor cu finanțare europeană. Pe masa de lucru a departamentului Fonduri Europene din Primăria Buzău se află mai multe proiecte de dezvoltare urbană, dar cel mai important dintre acestea este pe cale să înceapă și se referă la reabilitarea a trei artere din Buzău.

Bulevardul Unirii, strada Transilvaniei și Aleea Industriei sunt cele trei mari rute ce urmează a intra în reabilitate grație unui proiect cu finanțare europeană. Primăria Buzău a depus deja documentația, iar acum așteaptă ca proiectul să parcurgă toate etapele necesare aprobării.

Săptămâna aceasta vor fi lansate caietele de sarcini, după care va urma licitația propriu-zisă. Dacă totul va decurge conform planurilor, lucrările la cele trei artere ar urma să înceapă chiar în preajma alegerilor, adică în lunile mai-iunie.

Cele trei artere vor fi asfaltate în totalitate, iar trotuarele vor fi modernizate și prevăzute cu piste pentru bicicliști. Bulevardul Unirii va fi cheia de boltă a întregului proiect. Acesta va fi asfaltat complet, iar pe mijlocul său se va amenaja o bandă specială destinată circulației autobuzelor, a taximetrelor și a mașinilor de intervenție.

Bulevardul va fi lărgit, după ce se va desființa actuala parcare în spic, iar mașinile vor fi parcate paralel cu trotuarul.

  • Tranziție către un oraș „SMART”.

De asemenea, în Buzău vor fi amenajate stații de încărcare pentru mașinile electrice. Intersecțiile vor fi semaforizate inteligent și monitorizate video. Pentru fluidizarea traficului, semaforul va trece pe verde odată cu apropierea autobuzului de intersecție. În felul acesta se vor reduce timpii petrecuți în trafic și aglomerația.

Și strada Transilvaniei va arăta cu totul altfel după reabilitare, astfel încât poarta de intrare în oraș dinspre Brașov să fie reprezentativă pentru întregul oraș.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

  1. De ce pistele de bicicleta sunt amplasate ilegal pe trotuar in loc sa fie amplasate cum e normal pe carosabil? Unde putem da in judecata primaria pentru aces abuz?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close