Știrile zilei

VIDEO: Moartea albă își caută victimele printre tinerii din Buzău

Nu mai e un secret pentru nimeni că Buzăul, ca și multe alte orașe, geme de droguri și etnobotanice. Cei mai expuși acestor pericole sunt tinerii, care, odată ajunși într-un anturaj nefast, se lasă atrași într-un joc perfid și distrugător.

În această dimineață, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au efectuat 28 de percheziţii domiciliare, în două  județe, la persoane bănuite de trafic de substanțe psihoactive.

Acțiunea a vizat persoane din judeţele Buzău și Galaţi, cu vârste cuprinse între 22 și 37 de ani, bănuite de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

  • Deveniți dealeri în toată regula, tinerii din Buzău își cumpărau „marfă” de la Galați.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2019 – august 2020, mai multe persoane din Buzău ar fi achiziționat substanțe psihoactive de la un bărbat din Galați, în vârstă de 25 de ani. Ulterior, le-ar fi revândut către cumpărători din municipiul Buzău și din localitățile limitrofe  (Movila Banului, Săpoca, Cernătești, Gherăseni și Costești).

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1,2 kg substanțe psihoactive, recipiente ce conțineau substanțe utilizate la prepararea produsului finit, bani (7.150 de lei și 400 de euro) și telefoane mobile.

Au fost puse în executare 16 mandate de aducere, persoanele urmând a fi audiate pentru luarea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, sub aspectul comiterii infracţiunilor de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizație.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Totodată, la acțiune au participat și polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, Galaţi, Ialomița, Vrancea, Brăila şi Dâmboviţa, polițiști din cadrul Poliției municipiului Buzău, precum și jandarmi din Bacău, Ploiești și Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close