Administrație

Buzăul a obținut banii! | Încă un drum important intră în reabilitare

Consiliul Județean continuă seria investițiilor în infrastructura rutieră, rețeaua de drumuri urmând a se îmbogăți cu o șosea importantă.

Marți, 28 noiembrie, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, Petre Emanoil Neagu, au semnat Contractul de finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții ”Reabilitare drum județean DJ 203L, între km 29+400-50+000 Cozieni – Bozioru – Brăești, județul Buzău”.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Subprogramul Infrastructură la nivel județean, Domeniul construirea/modernizarea/reabilitarea drumurilor publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri județene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale.

Contractul de finanțare are valabilitate până la finalizarea obiectivului de investiții, inclusiv punerea lui în funcțiune, dar fără a depăși termenul de 4 ani. Valoarea totală a investiției este de 80.372.030 lei, finanțarea alocată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, fiind în sumă totală de 78.954.610 lei.

Semnarea acestui contract de finanțare reprezintă un pas foarte important pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere din judetul Buzau. Mai mult decât atât, acest proiect vine în continuarea proiectului de reabilitare a DJ 203 L – Pârscov – Cozieni, aflat în curs de finalizare. Prin modernizarea acestui drum județean, suntem mai aproape de indeplinirea obiectivelor pe care ni le-am asumat! Dezvoltarea economică a județului Buzău și, implicit, creșterea nivelului de trai pentru fiecare buzoian este strâns legată de îmbunătățirea infrastructurii de transport. Este normal ca modernizarea drumurilor să fie prioritară pentru noi.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. sunt placut impresionat de ceace se realizeaza la niveul judetului Buzau din punct de vedere al infrastructurii rutiere,dar in acelasi timp ma uimesc de tacerea si neglijenta,(probabil) a edililor in ce priveste un capat de drum destul de important ptr. locuitorii acelei zone,si anume drumul de legatura care uneste satul Cojanu,comuna Berca,cu satul Robesti,comuna parscov,o portiune de vreo 3 km,care este in paragina,si de care se spala pe maini toti,incepand cu edilii com, Berca si terminand cu cei ai judetului Buzau..oare acesti bieti oameni nu fac parte din aceiasi civilizatie a secolului xxi..????!!!….faptul ca din cand in cand mai trece cate un utilaj prin care se dorestese astuparea gurilor si a ochilor celor care sunt nemultumiti de aceasta situatie,acesta nu inseamna rezolvarea starii de fapt,ptr, ca la prima ploaie mai puternica sau zapada,oricum drumul devine din nou impracticabil..!!!!!.. OARE CAT VA MAI DURA ACESTA STARE DE LUCRURI ???????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button