Știrile zilei

Buzăul, transformat în „raiul” drogurilor de zeci de traficanți (video)

Mai multe persoane suspectate de implicare într-o rețea de droguri au fost ridicate astăzi de procurorii DIICOT, nu înainte de a le fi percheziționate locuințele. Ce au găsit anchetatorii întrece orice închipuire: cantități impresionante de droguri de mare risc, precum și alte substanțe cu efect psihoactiv, care fuseseră cumpărate din alte orașe spre a fi vândute consumatorilor din Buzău.

În total, 42 de percheziții au fost efectuate astăzi de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Buzău. Anchetatorii vorbesc despre constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, deţinere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizaţie.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada aprilie – noiembrie 2019, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 51 de ani, din Buzău, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi droguri de mare risc (cannabis şi amfetamină), dar şi cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, de pe raza municicpiilor Bucureşti şi Galaţi, iar ulterior le-ar fi revândut în judeţul de domiciliu.

În urma activităţilor desfăşurate în cauză, vor fi puse în executare 27 de mandate de aducere.

În activități au fost angrenați poliţişti de la brigăzile şi serviciile de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti, Bacău, Bucureşti, Galaţi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Vrancea, precum și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Buzău. De asemenea, la activități au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

(Mihai Șontică)

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

  1. Habar nu aveți câți sunt, sunt pești si prostituate cu zecile…stie poliția unde sunt, dar nu le face nimic. Sunt prieteni chiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: