Știrile zilei

Buzoian de 34 de ani, săltat în această dimineață de mascați!

Poliţiştii de investigaţii criminale din Buzău au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni cu violență ce ar fi fost comise pe teritoriul Italiei. 

Sâmbătă, 21 septembrie 2019, poliţişti de investigatii criminale şi o grupa S.A.S. din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au demarat activitățile pentru depistarea şi prinderea unui buzoian de 34 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene în data de 20 septembrie.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind ireperabil din data de 5 martie, în timpul unei operațiuni antimafie desfăsurată de Comandamentul Provincial de Carabinieri Tripani.

În cursul operațiunii au fost puse în executare mandate de arestare emise de Tribunalul Palermo, fiind arestate 25 de persoane acuzate de comiterea sub diferite forme a infracțiunilor de asociere de tip mafiot, fraude electorale politice mafiote, santaj şi alte infracțiuni cu violență.

Buzoianul era căutat fiind acuzat că ar face parte din organizația mafiotă şi în particular de a fi o verigă importantă a grupării, asigurând caracterul conspirat al întâlnirilor membrilor grupării şi punând în executare acte de intimidare în interiorul asociației criminale.

Pentru depistarea bărbatului, polițiștii au beneficiat de informații obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

Bărbatul urmează a fi prezentat instanței în vederea extradării către autorităţile judiciare italiene.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close