Știrile zilei

Buzoian, „experiment” cu o bucată de carne

Faptul că ne hrănim cu alimente pline de chimicale ține deja de domeniul evidenței și, din păcate, de cel al normalității. În vârtejul sarcinilor zilnice uităm să avem grijă de sănătate, iar cel mai mare rău pe care ni-l putem face este chiar un element esențial, care ne ține în viață: alimentația.

Dacă despre portocalele știam deja că gem de imazalil, iar roșiile nu-s la fel de frumoase dacă nu primesc niscaiva hormoni de creștere, despre carne continuăm să aflăm lucruri noi. Un buzoian a demonstrat, într-un clip video, că o bucată de kaiser poate conține suficientă apă cât să fierbi un ou.

În imagini se observă cum bărbatul stoarce efectiv bucata de carne, din mezelul care, altfel, arată delicios curgând o cantitate destul de mare de lichid.

Informaţiile despre carnea injectată sunt încă vagi şi puţin vehiculate în România. Un scandal mare a izbucnit în Marea Britanie în urmă cu patru ani, când marile lanţuri de supermarket-uri au fost obligate să precizeze sortimentele care erau injectate.

La noi declicul n-a sosit, fiecare român îngurgitând anual 10 kg de semipreparate, în medie, fără să aibă în vedere câtă carne este „dopată” cu seringa.

Cert este că, după „experimentul” buzoianului Mugurel Roșca, mitologia urbană din domeniul alimentației s-a mai îmbogățit cu o butadă: După puii care se vor da, în curând, numai pe rețetă din cauza concentrației de antibiotice, carnea se va vinde obligatoriu cu o canea din care să scurgi apa înainte de consumare.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Da din pacate este adevarat.Eu am lucrat intr.un abator de porc in Franta.Pur si simplu carnea macra, contine foarte multa apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!