Știrile zilei

Buzoian mort după o vizită la UPU

Un bărbat de 51 de ani a murit, sâmbătă, după ce s-a prezentat la UPU cu simptome specifice unei afecțiuni cardiace, dar ar fi fost lăsat să aștepte pe holuri ore în șir. Sătul să stea pe holuri, omul a plecat acasă, dar a fost găsit mort în curtea casei câteva ore mai târziu.

Ion Romulus Ștefan avea 51 de ani și locuia în comuna Vernești alături de familia nepoatei sale. Fusese angajat la un hotel din Germania, dar pandemia îl lăsase fără loc de muncă și, de aproape doi ani, revenise în țară.

După mai multe zile în care s-a simțit rău, bărbatul a mers la UPU pentru un control medical. Îl puseseră pe gânduri o amorțeală a mâinilor și faptul că avea dureri în piept. Ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Buzău, Romulus Ștefan a fost testat pentru COVID, rezultatul fiind negativ.

După test, pacientul a fost lăsat să aștepte pe holurile de la UPU, timp în care starea lui s-a deteriorat. Sătul să vadă că nu primește ajutor de la nimeni, omul a plecat acasă. Câteva ore mai târziu, rudele sale l-au găsit prăbușit în curte.

Familia așteaptă acum rezultatul necropsiei și este hotărâtă să depună plângere împotriva spitalului. Deși, cel mai probabil, moartea bărbatului a fost cauzată de un unfarct, rudele cred că el putea fi salvat, dacă nu ar fi fost uitat pe holuri.

De cealaltă parte, reprezentanții spitalului spun că pacientul a așteptat mai puțin de două ore în triaj. Interval de timp considerat rezonabil, la criza generată de pandemie.

„Pacientului i se efectuează triajul epidemiologic şi ulterior un test rapid care se doveste a fi negativ. La scurt timp, aistenta de tură revine la pacient și îi comunică ca va fi consultat de catre medic si i se va efectua mai multe investigatii. Din înregistrările video, se pare că pacientul a staţionat aproximativ o oră şi 45 de minute în zona de triaj și ulterior a părăsit zona urcându-se în maşina personală”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău.

La nivelul spitalului buzoian va fi declanșată o anchetă internă. De asemenea, rudele au anunţat că vor face plângeri către forurile medicale şi în justiție, întrucât sunt convinse că Ionel Ștefan a murit cu zile, din cauza ignoranței cadrelor medicale aflate sâmbătă de gardă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Cardiologia la spitalul județean Buzau= Moarte sigura ,experiența personală
    Și cu tata aceeași experiența la Neurologie și Interne
    Dacă nu mori din cauza incompetentei și nepăsării te omoară nosocomialele;Un jeg desăvârșit acest Spital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button