Știrile zilei

Buzoian reținut pentru cămătărie

Un cămătar din Buzău este bănuit că a obținut peste 30.000 de euro din „dobânzile” aplicate unor împrumuturi. Clienții săi, aproape toți racolați din fața sălilor de jocuri, se pomeneau cu datorii dublate de pe o zi pe alta. Bărbatul a fost reținut, iar după 24 de ore a fost pus sub control judiciar.

Marți, Julien P. a fost reținut pentru 24 de ore pentru practicarea cămătăriei. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2021 – martie 2023, fără a fi persoană autorizată, bărbatul ar fi  acordat împrumuturi mai multor persoane, pentru care ulterior ar fi perceput dobândă de până la sută la sută din suma împrumutată.

Ieri, 14 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat o percheziție domiciliară la un bărbat în vârstă de 47 ani, din Buzău, bănuit de camătă”, transmite Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău.

În urma percheziției, au fost ridicate mai multe bunuri, înscrisuri și telefoane mobile. De asemenea, polițiștii buzoieni au pus în aplicare un număr de 12 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat, pe bază de ordonanță, la data de 14 martie 2023, polițiștii din Buzău au dispus reținerea pentru 24 de ore față de bănuit, iar în cursul zilei de miercuri, 15 martie, acesta  a fost prezentat unității de parchet cu propunerea de arestare preventivă.”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

După expirarea ordonanței de reținere, Julien P. a fost dispus controlul judiciar, măsură care i-a mai fost aplicată și în 2022, într-un dosar în care este cercetat pentru proxenetism.

Potrivit unor surse citate de publicația Știri de Buzău, bărbatul își racola clienții din fața cazinourilor. Le oferea bani cu împrumut pentru perioade scurte, cu dobândă de sută la sută. Unora le dubla suma de la o zi la alta, iar astfel, unii dintre cei împrumutați ajungeau ca de la 200 de euro să aibă în scurt timp datorii de câteva mii de euro. Numai din dobânzi, buzoianul ar fi strâns peste 30.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button