Știrile zilei

Buzoiancă de 24 de ani, UCISĂ în Spania

O buzoiancă de 24 de ani, mamă a doi copii, a fost ucisă de iubitul ei în Spania. După crimă, bărbatul de 33 de ani, care este tot român, a reușit să fugă, poliţiștii căutându-l de mai bine de 24 de ore.

Crima s-a petrecut în dimineața zilei de duminică, 8 iulie 2018. Cristina M., care ar fi împlinit 25 de ani pe 15 iulie, locuia alături de iubitul ei într-o casă de pe strada Méndez Núñez din orașul Lepe, provincia Huelva. La aceeași adresă își mai aveau domiciliul fratele și cumnata bărbatului, plecați de acasă în momentul crimei.

O vecină care a auzit scandalul a ieșit în stradă să vadă ce se întâmplă, moment în care l-a văzut pe bărbat demarând în grabă cu mașina fratelui său, el neavând nici autoturism și nici permis de conducere.

Când a intrat în casă, a găsit-o pe Cristina plină de sânge și a anunțat imediat poliția și ambulanța, care – chiar dacă au ajuns la fața locului în mai puțin de patru minute – nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Imediat, grija agenților de la Garda Civilă a fost să le scoată din casă pe fetele Cristinei, fără ca acestea să-și dea seama de ceea ce s-a întâmplat. Au fost duse în casa unei vecine, spunându-le că mama lor este la muncă  și că urma să le ducă la plajă când se întoarce.

  • Cristina, cea de-a douăzecea victimă a violenței domestice din Spania, din acest an.

Anul acesta, pe 17 iunie, Cristina depusese o plângere împotriva partenerului său, privind violența domestică, la Comandamentul Gărzii Civile din oraș. Deși Curtea din Ayamonte a dat o ordin de protecție, prin care îi interzicea acestuia să se apropie la mai mult de 200 de metri de ea, suspectul D.V. a intrat în casă și a înjunghiat-o mortal.

Primul ministru spaniol, Pedro Sanchez, a postat un mesaj pe Twitter prin care își exprimă solidaritatea față de familia și prietenii Cristinei, spunând că guvernul pe care îl conduce va depune toate eforturile și resursele necesare  pentru a pune capăt violenței domestic.

„Trebuie să punem capăt acestei orori. Voi depune tot efortul și resursele necesare pentru ca acest guvern să termine cu machismul criminal. Tot sprijinul meu și solidaritatea cu familia și prietenii tinerei femei ucisă astăzi, victima violenţei de gen.”, a scris Snachez

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5