Știrile zilei

Buzoiancă în stare gravă, după ce a fost împinsă de pe balcon pentru că și-a cerut drepturile de angajat

Românii plecați în străinătate în căutarea unui trai mai bun nu sunt lipsiți de necazuri, umilințe și primejdii. O buzoiancă de 54 de ani plecată la muncă în Italia a ajuns duminică în stare gravă la un spital din Roma, după ce patronul ei ar fi împins-o pe balcon.
Întreaga scenă s-a produs duminica trecută, la prânz, când femeia s-a prăbușit de la balcon cinci metri în gol. Tudora Ediz îngrijea soacra bolnavă a italia­nului și era nemulțumită de banii pe care îi primea. Ea lucra 24 de ore din 24 și, spun rudele ei, era plătită doar cu jumătate de normă. Discuțiile despre salariul prea mic și pe tema neregulilortudora ediz-1 din contractul de muncă l-ar fi enervat pe italian care, în momentul în care i s-au cerut bani în plus, a lovit-o pe femeie, iar aceasta s-a prăbușit peste balustradă. Patronul ei le-a spus autorităților că femeia a vrut să se sinucidă, însă carabinierii au descurcat ițele problemei și l-au pus pe italian sub cercetare.
Când a fost găsită pe trotuar, Tudora abia mai respira. La locul faptei a sosit poliția și un elicopter al ambulanței care a transportat-o la Spitalul San Camillo din Roma cu fractură de bazin, trei coaste rupte, traumă cerebrală și probleme respiratorii. Era în stare extrem de gravă și orice minut îi putea fi fatal.
 Tudora lucra în Italia cu forme legale, dar nu era plătită corespunzător. Chiar dacă stătea la lucru și 24 de ore din 24, primea bani doar pentru 5 sau 6 ore de muncă pe zi. A cerut explicații la sindicatul din Roma și așa a aflat că era păcălită. Femeia muncea pe brânci în Italia pentru tratamentul fiului ei, Nicușor. Băiatul este bolnav de ciroză și nu se poate întreține singur. Acasă, în Buzău, rudele Tudorei transmit mesaje de încurajare pe Facebook, acolo de unde au și aflat ce s-a întâmplat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button