Știrile zilei

Buzoieni, înarmați-vă cu răbdare!

Podul de la Mărăcineni, esențial pentru asigurarea legăturii dintre Capitală și Moldova, va fi închis timp de patru luni. Decizia a fost luată după ce în carosabil au apărut gropi prin care se poate vedea râul, iar structura de rezistență a fost grav afectată.

Măsura închiderii sensului de mers Mărăcineni-Buzău a fost luată în calcul încă de anul trecut, atunci când pe suprafața de rulare au apărut nenumărate gropi. Deși a fost reconstruit în 2005, după ce a fost luat de apele umflate ale râului Buzău, carosabilul se prezintă astăzi într-o stare jalnică, iar autoritățile au stabilit că siguranța participanților la trafic este pusă în pericol.

În acest sens, după consultări cu reprezentanți ai IPJ Buzău și ai CNAIR, constructorul a luat decizia ca pe 19 martie 2018 să înceapă lucrările de reabilitare. Circulația ar urma să se desfășoare doar pe sensul Buzău-Mărăcineni, ceea ce va duce la o îngreunare a fluxului rutier dinspre București înspre Moldova și invers.

În condițiile unui trafic și așa dificil din cauza numărului mare de mașini și a infrastructurii depășite, închiderea podului de la Mărăcineni va produce o și mai mare aglomerație în partea de nord a municipiului. Măsura va fi instituită doar patru luni, până când sensul de mers Mărăcineni-Buzău va fi reabilitat și redat traficului rutier.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button