SIC COGITO

Buzoienii fără gust și fără miros se întreabă:

România se pregătește din nou de lockdown. Unul mai „soft”, etapizat, care să nu provoace acel șoc din luna martie, dar care tot lockdown se numește, oricât de strălucitor ar fi ambalajul. 

Ca în mai toate momentele cheie din viața acestei națiuni, Buzăul a scos mândru capul afară. Ieri a depășit rata de 3 la mie, iar gândul tuturor a zburat către restricții. Pe după-amiază au apărut primele informații pe surse despre închiderea școlilor din municipiu, iar DSP a-nceput să-și caute de zor prin calculator documentele cu restricții din primăvară, spre a le readapta noului context.

Buzoienii sunt oameni răbdători. Le spui că nu se poate, dau din cap a pricepere și pleacă resemnați. Ieri au aflat că nici simptomele de infectare cu virusul chinezesc nu mai reprezintă un motiv să meargă la camera de gardă. „Nu veniți la noi dacă nu aveți gust și miros”, li s-a transmis pe toate canalele.

E drept că sistemul medical din România e ca un bolnav în metastaze. Bătaia de joc a statului la adresa a tot ceea ce a însemnat sănătate națională a generat un aparat defect, care gâjâie în loc să cânte, iar dacă nu s-a stins încă e pentru că puținii oameni rămași trag pe brânci pentru asta.

Suntem în pragul colapsului. UPU e supraaglomerat, telefonul SAJ-ului sună în gol, autoritățile par depășite, iar românii bolnavi rămân să se oblojească tot singuri, cu foi de hrean și terci de mămăligă, ca acum o sută de ani.

Ca și cum n-ar fi de ajuns, de azi vom sta la coadă și la marile magazine, că de! vine marea închidere. Nu-i vorbă, oamenii înțeleg că nu se poate și că tot mai multe întrebări ale lor vor primi răspunsuri dezarmante:

N-au voie la școală, la piață, la revelion, la cârciumă. N-au voie la spital, dacă rămân fără gust și fără miros. Dar, din ce văd că se tot vorbește pe Facebook, oamenii par a mai avea o întrebare:

La vot, pe 6 decembrie, au voie să meargă?

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. La ultima intrebare sa va raspunda Iohannis si Orban PNL , obsedati de alegeri crezind ca romanii sunt naivi si mai voteaza PNL O sa aiba o srpriza mare sa aiba soarta PNT-CD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: