DE RÂS

Buzoienii NU au nevoie de declarație pentru deplasările între localități (30 km)!

Prefectura Buzău își revizuiește opinia privind posibilitatea ca locuitorii județului să circule fără declarație în localitățile situate la cel mult 30 de kilometri de municipiu. Într-o informare transmisă astăzi, Instituția Prefectului arată că în sfera semantică a termenului de „zonă metropolitană” intră și teritoriul municipiului, precum și cel al localităților situate la cel mult 30 de kilometri de acesta.

Asta înseamnă, nici mai mult, nici mai puțin, că buzoienii au făcut risipă de hârtie și cerneală de la intrarea în vigoare a stării de alertă, deoarece declarațiile NU erau necesare.

Teoretic, locuitorii municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat, precum și cei ai localităților situate la o distanță de cel mult 30 de kilometri de acestea pot circula FĂRĂ declarație pe proprie răspundere. Spunem „teoretic” deoarece nu știm ce alte informări ale autorităților ar mai putea urma, asta nemaipunând la socoteală că e posibil să dați peste oameni ai legii „scrofuloși la datorie”, care, sub rezerva necunoașterii prevederilor în vigoare, v-ar putea sancționa.

Iată informarea transmisă de Prefectura Buzău:

Centrul Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției a transmis Centrelor județene de coordonare o adresă semnată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, privitoare la măsurile stabilite prin HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia.

Precizarea este foarte utilă pentru locuitorii județului Buzău, mai ales pentru buzoienii care locuiesc în jurul municipiilor, din considerentul că neavând constituită până acum o zonă metropolitană în sensul determinat de prevederile Legii 351/2001 și ale OUG 57/2019, se impunea obligația acestora de a completa declarația pe proprie răspundere la ieșirea din localitatea în care domiciliau.

Potrivit adresei Departamentului pentru Situații de Urgență, în considerarea conceptului de zonă metropolitană vehiculat de HG nr. 394/2020, se are în vedere ”teritoriul administrativ al municipiilor, precum și o zonă de 30 de km ca perimetru în jurul acestor unități administrative teritoriale, dar nu mai mult de limita județului”.

Raportând această precizare oficială la prevederile HG nr. 394/2020, rezultă că buzoienii pot circula fără să aibă nevoie de declarație pe propria răspundere și fără teama de a fi amendați, pe o raza de 30 kilometri în jurul municipiilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close