Știrile zilei

Buzoienii au tratat coronavirusul cu plimbări și grătar!

„Care virus? N-avem noi așa ceva! Calculatoarili are virus, telefoanili are virus, n-are cum s-avem noi virus!” spunea, la debutul pandemiei, un român revenit în țară, a cărui declarație avea să facă înconjurul Internetului. Dar COVID-19 a fost întâmpinat cu inconfundabilul ton sceptic și persiflant mioritic nu doar de etnicii reveniți valuri, valuri în țară, ci și de cetățeni de la care ai fi așteptat mai multă responsabilitate.

Astăzi, deși locurile de joacă din Buzău au fost închise de Primăria Buzău, realitatea din teren a fost alta. Sătui să aștepte în casă încheierea pandemiei, unii dintre părinți au ieșit cu cei mici pentru un pic de relaxare la locurile de joacă din vecinătatea locuinței.

Alții au plecat la plimbare prin județ pentru o gură de aer proaspăt, iar alții au încins grătarele și le-au stropit cu alcool, ca să moară coronavirusul de necaz!

Astăzi, în Dorobanți 2

Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis, sâmbătă, un mesaj de avertisment celor care au ieșit la plimbare și grătar, refuzând astfel să respecte recomandările de izolare și distanțare socială. Arafat îndeamnă la evitarea „la maxim” a activităţilor care nu sunt esenţiale.

„Mai multe persoane au sunat să spună că sunt prea mulţi care au ieşit la plimbare şi la grătare, fiind vremea frumoasă. În această perioadă rămânerea acasă şi evitarea activităţilor care pot să vă expună şi să expună familiile voastre este extrem de importantă”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

La București, Poliția a luat atitudine față de lipsa de responsabilitate a bucureștenilor, după ce a constat că parcurile sunt pline de oameni, inclusiv de vârsta a treia. În parcul Herăstrău, de exemplu, poliția i-a îndemnat pe plimbăreți să se ducă acasă.

De mâine însă, dreptul constituțional privind libera circulație a cetățeanului va fi restrâns printr-o ordonanță militară al cărei text îl puteți consulta AICI.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button