Economic

Buzoienii vor plăti impozite cu 50% mai mari

Dacă 2020 a fost un an cumplit, nu vreți să știți cum se anunță 2021. Cu o serie de măsuri de austeritate deja anunțate de autorități, buzoienii se pregătesc să facă față și unor scumpiri la nivel local, după ce municipalitatea a decis majorarea impozitelor.

Începând de anul viitor, proprietarii de clădiri și apartamente din Buzău vor plăti impozite mai mari, după indexarea cu rata inflației stabilită în ultima ședință a Consiliului Local Municipal. De asemenea, cei care au clădiri în paragină se aleg cu o majorare cu 500%, începând din 2021.

Indexarea taxelor și impozitelor locale cu rata inflației, la nivelul orașului Buzău, decisă prin votul majoritar al consilierilor PSD, a stârnit dispute. Reprezentanții Partidului Național Liberal și cei din USR-PLUS au votat împotriva proiectului de majorare, cei din urmă venind și cu un amendament care să împiedice scumpirile:

”În 2021 vom avea taxe mai mari cu peste 50% și mai mulți șomeri. Ne așteaptă mărirea taxei de salubrizare și o taxa mai mare la parcare. Am votat împotriva indexării taxelor și impozitelor cu rata inflației. Legea nu obliga indexarea cu rata inflației”, a transmis Irinel Cîrstea, de la USR PLUS.

Proiectul privind majorarea taxelor și impozitelor locale a fost aprobat cu 15 voturi pentru, 6 voturi împotrivă și o abținere.

”Pentru persoanele fizice care dețin clădiri pe care le utilizează rezidențial, adică pentru locuit, Toma și consilierii PSD au votat creșterea cotei de impozitare, adică majorarea cu 50% a impozitului. (…) o asemenea majorare în condițiile economice actuale este cel puțin sfidătoare pentru locuitorii municipiului, mai ales că rata șomajului la Buzău este cea mai mare din țară”, se arată în comunicatul trimis de PNL Buzău.

Primarul Constantin Toma asigură că această creștere este suportabilă, o asemenea măsură fiind luată și în alte orașe vecine, cum ar fi Galați și Ploiești, ”unde populația are aceleași venituri ca în Buzău”, conform edilului șef.

”Impozitele vor crește cu 50%, dar și aici în funcție de zone. Sunt zone centrale și se impozitează și în funcție de acest aspect. Anul viitor riscăm să nu mai facem nicio investiție și pe exemplul dat de liberali sumele puse acolo nu sunt sume mari, practic, înseamnă zeci de lei pentru fiecare familie, în condițiile în care politica privind taxele și impozitele locale preluată în 2016 am dus-o până în 2020, pentru că nu am avut Consiliul Local de partea mea”, a declarat Constantin Toma pentru Șansa News.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Pai n-ati vrut sala polivalenta, bazin de inot, refacerea pietei Dacia, iazul morilor, sediu pentru primarie, si cate altele a mai promis, cand batea campii in campania electorala? Nu va ganditi ca principalele strazi ale Buzaului asteapta asfaltarea? Nu pentru asta l-ati votat cu 2 maini pe Toma? Pai cu ce sa faca? Doar nu era s-aduca bani de la el sau de la acoliti lui. Nu-i mai da guvernul? I-a dat si s-a apucat sa scoata asfaltul de 2 ani si sa puna pavele …. Asa ca, din pacate platim toti, nu doar cei ce l-au votat prosteste. Oricum, cred ca si acum, ca si pe vremea nevinovatului bosco sunt destui care se sustrag platii taxelor catre primarie. Pai daca cei ce au fost prinsi nici pana acum n-au fost pedepstiti si nu s-a recuperat nici un leu, e clar ca se poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button