CORONAVIRUS

Cafeaua "3 în 1", efect grav pentru sănătate

Cafeaua la plic de tip „3 în 1” reprezintă o alternativă rapidă şi facilă la o cană de cafea făcută la ibric sau la espresor, însă puţini dintre cei care o beau au citit cu atenţie ingredientele menţionate pe ambalaj, cele scrise cu un font foarte, foarte mic.

1391678839ae2ccbd2

Un pliculeţ de cafea „3 în 1” conţine: corectori de aciditate (fosfat dipostasic, trifosfat pentasodic, polifosfat de sodiu, citrat trisodic), antiaglomerant (dioxid de siliciu, sare), precum şi emulgatori (mono şi digliceride de acizi graşi, esteri mono şi diacetil tartrici ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi).

Toate aceste substante au rolul lor: unele lucreaza la gust, altele dau consistenta, tinand loc de frisca si lapte, altele omogenizeaza grasimea pentru aspect. Insa, organismul nu e pregatit sa digere avalansa de chimicale si face eforturi in acest sens. Intre timp, se strica ficatul, rinichii si imunitatea, scrie Ziarul Evenimentul.

Totodată, un plic de cafea „3 în 1” mai conţine: pudră pentru cafea, sirop de glucoză, ulei vegetal hidrogenat, proteină de lapte (1,9%), cafea instant (17%) şi sare iodată.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: