Știrile zilei

Cai și calești de zeci de mii de euro, la Expoziția de cai de rasă de la Mărăcineni

Antreprenorul buzoian Toni Ionescu a organizat cu succes cea de-a doua ediție a Expoziției de cai de la Mărăcineni, la care au participat aproape 300 de crescători cu exemplare care mai de care mai frumoase.

Sâmbătă dimineață, sub un soare blând de septembrie, sute de pasionați de cai veniți din toată țara și-au dat întâlnire la Mărăcineni, unde buzoianul Toni Ionescu a organizat cu succes o nouă ediție a unei expoziții-târg ce promite să aibă mare viitor.

Povestea primului târg de acest gen a început anul trecut, atunci când buzoianul Toni Ionescu a decis că este momentul pentru un eveniment mare, care să poarte semnătura proprie și care să atragă cât mai mulți buzoieni dornici să admire caii. Așa s-a născut ideea celui mai mare târg-expoziție de cai din regiune, care a avut loc pe 29 octombrie, la Mărăcineni.

Anul acesta, pe câmpul de lângă apa Buzăului s-au întâlnit din nou aproape 300 de pasionați din toată țara, care au străbătut sute de kilometri pentru a-și aduce aici caii sau poneii. Vizitatorii au putut admira exemplare din rasa Semigreu Românesc, dar superbul Frizian a atras toate privirile.

La expoziție au participat și producători de hamuri și curele din piele, o meserie care se transmite din tată în fiu. Nu au lipsit nici grataragiii, care au părpălit toată ziua mititei, pastramă. ceafă și alte „legume” specifice unui astfel de eveniment.

Pe parcursul zilei, cei veniți la târg au putut să admire caii, să se plimbe cu trăsurile sau să îi împrietenească pe cei mici cu poneii.

  • Cai și calești de zeci de mii de euro.

Dspre Toni Ionescu și pasiunea lui pentru caii de rasă am mai scris în trecut. De altfel, iepele sale Frizian și superba caleașcă ce poartă în spate o istorie impresionantă sunt tot mai des văzute prin oraș, la evenimente private și publice.

Un cal din rasa Frizian poate costa și 60.000 de euro, preț pe care unii pasionați sunt dispuși să îl plătească fără să se gândească de două ori, dacă exemplarul este conform așteptărilor. De asemenea, trăsurile pot ajunge și la câteva zeci de mii de euro, însă rareori acestea sunt de vânzare; proprietarii lor preferă să le închirieze la prețuri bune la evenimente festive.

Târgul de azi a fost organizat pe strada cu Secția de poliție Mărăcineni, aproape de râul Buzău. Accesul la eveniment a fost gratuit.

VIDEO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button