Știrile zilei

Camere video, montate în intersecțiile din Buzău | Un polițist de la Rutieră va monitoriza traficul

Municipiul Buzău se pregătește să implementeze un sistem inteligent de management al traficului rutier, care va ajuta la fluidizarea circulației la orele de vârf şi în zonele aglomerate ale oraşului. Un polițist de la Serviciul Rutier se va afla permanent în centrul de monitorizare, iar șoferii care încalcă legea vor putea fi sancționați în baza unei capturi de imagine.

În curând, circulația pe marile artere ale Buzăului va fi monitorizată video 24 de ore din 24. Printr-un proiect cu fonduri europene, municipalitatea a reușit să creeze un centru de management al traficului, din acesta făcând parte montarea în intersecții a zeci de camere video performante și a unor semafoare inteligente.

  • Fosta stare civilă, transformată în centru de monitorizare.

Noul centru de monitorizare video va funcționa în clădirea de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în care, timp de câteva decenii, a funcționat Starea Civilă.

Zilele trecute, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a anunțat un pachet de modificări legislative, printre care este prevăzută și posibilitatea ca șoferii să poată fi sancționați contravențional pe baza imaginilor video surprinse de camerele de supraveghere montate de autorități, dar chiar și cele de pe camerele de bord ale șoferilor.

Dacă modificările sunt aprobate de Parlament, în câteva luni polițiștii i-ar putea sancționa pe șoferi în baza imaginilor de pe camerele video. Iar la Buzău nu vor fi deloc puține…

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. În loc sa luam masuri pentru fluidizarea traficului, educarea pentru actiuni de prevenție a polițiștilor de la rutiera și de la politia comunitara, sa prevenim blocajele, sa acționeze în trafic acolo unde este cazul, e mult mai ușor sa stam la pândă(exact cum se acționa în anii 90′) și sa amendam la trecerile de pietoni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button