Știrile zilei

VIDEO: Camion încărcat cu lemne, filmat în timp ce traversa viaductul Giurca

Ne-am cam luat-o peste bot la primul episod, când am prezentat imagini cu acel mastodont de peste 15 de tone trecând voios pe viaductul Giurca, adică șoseaua aia suspendată pe burta muntelui, sub care se cască prăpastia Siriului. Da, a fost nasol că ne-am permis să difuzăm imaginile, mai ales că TIR-ul avea un soi de „imunitate”, aparaținând unei firme ce efectua lucrări în zonă. Dar tot peste 15 tone avea, să ne înțelegem.

Deh, așa e când abordezi numai subiecte „subțiri” – de genul accidentelor și nenorocirilor – , după care cititorii, eternii noștri stăpâni și critici, îți vin din nou în ajutor.

De pildă, o doamnă a filmat, ieri, un camion burdușit cu lemne ce trecea voios pe viaductul Giurca, într-o zonă în care restricția de greutate e de 7.5 tone. Dacă filmarea e reală –  și pare a fi -, atunci doamna ne-a salvat reputația. Se lovise în onoarea noastră de „jurnaliști de fake-news” și n-am fi suportat o asemenea palmă.

CITEȘTE ȘI: Voios, pe viaduct, un TIR trecea..

Dar filmarea cititoarei a mai făcut ceva: a scos la iveală comportamentul iresponsabil al unora dintre reprezentanții firmelor de transport, care pur și simplu nu pricep pericolul de la viaduct.

Întrunește șoseaua aia suspendată toate condițiile de a cădea în orice moment? Check. Au existat precedente? Check. Ba chiar și în cazul șoselelor noi (vezi cazul viaductului de la Genova, din august 2018). Este normal ca un ansamblu de vehicule care cântărește cât grinda șubrezită a viaductului să treacă pe acolo? Ca de obicei, răspunsul vă aparține.

Situat pe DN 10, în zona Siriu, viaductul Giurca este lung de aproximativ 280 metri și are o înălțime a pilonilor de 46 de metri. O prăpastie se cască sub carosabilul a cărui structură de rezistență a fost grav afectată, după ce drumarii au constatat că există o cedare a suprastructurii poziționate pe axul viaductului de aproximativ 0,5-0,6 metri pătrați.

Pentru că polițiștii nu își pot muta sediul pe viaduct, șoferii nu se conformează indicatoarelor rutiere și circulă pe aici nestingheriți cu camioane de zeci de tone. Imaginile surprinse la fața locului îți dau fiori și te fac să te gândești de două ori înainte de a pleca la Brașov pe Siriu, chiar dacă te afli la volanul unei mașini mici.

Mai jos, de ce cred oamenii că restricția impusă de CNAIR la Siriu e o glumă proastă:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!