Anunțuri

Campanie de colectare deșeuri electrice și voluminoase în Buzău | Programul pe cartiere

În perioada 21 noiembrie – 24 decembrie, Primăria Municipiului Buzău, alături de RER SUD, ECOTIC, și GreenWEEE desfășoară cea de-a doua campanie din acest an de colectare GRATUITĂ a deșeurilor de echipamente electrice precum și a deșeurilor voluminoase, pentru locuitorii din municipiul Buzău.

În cadrul campaniei buzoienilor li se oferă posibilitatea de colectare a deșeurilor electrice și a celor voluminoase direct de la domiciliu, în baza unei solicitări. Comenzile se vor face la numărul 0374 885 690, de luni până vineri în intervalul orar 7:00-14:00. În urma programării colectării, deșeurile vor trebui scoase în fața porții casei/blocului până în ora 9:00, în ziua de colectare aferentă fiecărei zone.

Colectarea se va realiza în fiecare zi de sâmbătă, fiecărei zile de colectare îi sunt atribuite anumite zone, conform programului de mai jos:

 

Dată colectare deșeuri voluminoase și DEEE-uri

 

Zonă stabilită pentru colectare

de la domiciliu

 

Perioada alocată pentru preluarea comenzilor

 

Program pentru solicitări

 

 

 

26 Noiembrie

–        Zona Centrală (Bazar, Obor)

–        Cartier Unirii Centru (intersectia Str. Patriei/Bld. Unirii – Str. Obor/Bld.Unirii)

–        Cartier Democrației / Caraiman

–        Cartier Nicolae Titulescu

–        Cartier Nicolae Balcescu

–        Cartier Orizont

 

 

 

21 – 25 Noiembrie

 

Telefon:

 

Call – Center

0374.885.690

 

 

Luni – Vineri

 Orele 07:00-14:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Decembrie

–        Cartier Episcopiei (Micro 3)

–        Cartier Unirii Nord

–        Cartier Constituției

–        Cartier Transilvaniei

–        Cartier Simileasca

–        Cartier Crâng, Micro 14

–        Zona Simila – Tiglari

 

 

 

             28 Noiembrie

– 2 Decembrie

 

10 Decembrie

–        Cartier Broșteni

–        Cartier Dorobanți 1 + 2 + Extindere

–        Cartier Horticolei

–        Cartier Al. Marghiloman

–        Cartier Micro 5

 

 

   5 – 9 Decembrie

 

17 Decembrie

–        Cartier Independenței

–        Cartier Gării

–        Cartier Unirii Sud (intersectia Str. Patriei/ Bld. Unirii – Calea Eroilor /Bld. Unirii)

 

   12 – 16 Decembrie

 

24 Decembrie

–        Cartier Poștă

–        Cartier Mihai Viteazu

–        Bld. Industriei

 

    19 – 23 Decembrie

Pe perioada campaniei, buzoienii care optează pentru colectarea direct de la domiciliu dar și cei care aleg să aducă prin aport voluntar deșeuri electrice, electronice și electrocasnice la oricare din cele 3 puncte de colectare, în cadrul programului obișnuit, vor primi un premiu instant (*2 becuri led), pentru minim 15 kg DEEE cumulate.

Campania de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice se adresează și școlilor, persoanelor juridice și instituțiilor publice. Procedura de predare este aceeași, comenzile se vor face la numărul 0374 885 690 iar preluarea acestora se va realiza în cursul săptămânii.

„Campania de colectare a deșeurilor electrice și electronice și a  deșeurilor voluminoase, atât de la populație cât și din școli și instituții publice, precum și înființarea a 3 puncte fixe pentru colectarea acestor tipuri de deșeuri în apropierea piețelor, inițiată de către Primăria Buzău, au scopul de a salva  aceste deșeuri de la depozitarea la groapă de gunoi și de a le canaliza spre reutilizare, reciclare. Toate aceste măsuri sunt în concordanță cu viziunea de a transforma Municipiul Buzău în Smart- Green & Circular Buzău și au un impact benefic asupra stării de curățenie a orașului cât și asupra sănătății cetățenilor.  În acest context, invit toți cetățenii să se alăture demersului nostru, pentru că numai împreună putem construi un oraș curat și responsabil în gestionarea corectă a deșeurilor generate de fiecare dintre noi.”, a declarat Constantin Toma – Primarul Municipiului Buzău.

În afara acestei campanii cetățenii municipiului Buzău au posibilitatea în continuare de a preda deșeurile electrice, electronice și electrocasnice la oricare din cele 3  puncte fixe de colectare amenajate în: Piața Centrală, Piața Micro XIV și Piața Dorobanți 2, în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 12:00 – 16:00.

Organizatorii îndeamnă buzoienii să acționeze responsabil în gestionarea deșeurilor cu regim special și să opteze pentru predarea acestora în mod organizat astfel încât să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Colectarea deșeurilor electrice și electronice, precum și a deșeurilor voluminoase va fi făcută de către RER SUD. Reciclarea deșeurilor de echipamente electrice se va realiza la fabrica GreenWEEE Buzău.

Detalii despre campanie și regulamentul acesteia sunt disponibile pe www.primariabuzau.ro- la secțiunea Economie circulară, www.ecotic.ro la Sectiune Stiri și www.rersud.ro – la Secțiunea Știri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button