SocialȘtirile zilei

Campanie de sprijinire a comunității defavorizate din Coca Antimirești, organizată de elevii Palatului Copiilor Buzău

Mai mulți elevi de la Palatul Copiilor Buzău au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea a paisprezece copii cu situații financiare precare. Micuții locuiesc în satul Coca Antimirești din comuna Vintilă Vodă și sunt școlarizați, problema lor fiind identificată și readusă în atenție de reprezentanții Școlii Gimnaziale „Tache și Ecaterina Tocilescu”.

Ideea de a iniția o campanie de strângere de fonduri pentru comunitatea săracă de la Coca le aparține elevilor cercului de Cenaclu literar din cadrul Palatului Copiilor Buzău. Ei s-au gândit să devină „cureaua de transmisie” dintre oamenii de bine, care au posibilitatea de a dona, și copiii care au mare nevoie de ajutor.

Sprijinul a venit deja din partea a două firme din Buzău, iar orice donație este binevenită.

Pe Facebook a fost creat și un eveniment care anunță organizarea campaniei desfășurate sub numele „Inițiativa ÎMI PĂSĂ!”:

Dragi prieteni, Împreună cu elevii cercului de Cenaclu literar de la Palatul Copiilor Buzău am inițiat campania „Îmi pasă!”, menită să readucă în centrul atenției situația copiilor din comunitățile defavorizate.

De data aceasta ne-a impresionat situația grea a micuților din satul Coca Antimirești, comuna Vintilă Vodă, acolo unde își duc traiul, în condiții greu de imaginat, 14 copii de vârstă școlară. Sunt micuți greu încercați de lipsurile pe care viața le tot scoate în calea lor, cu încăpățânare.. Sunt seri în care se culcă nemâncați, în case în care lumina vine de la lumânare, în timp ce mâncarea, dulciurile sau jucăriile există doar în visele lor frumoase. Ne-am propus să le facem o bucurie. Vrem să știe că nu sunt singuri, că îi vom ajuta cât vom putea, că problema lor e și problema noastră! Am primit deja sprijinul a doi oameni de bine din Buzău, însă avem în continuare nevoie de ajutor. Pentru că nevoile lor sunt cam aceleași, ne propunem să le pregătim 14 pachete identice, care să conțină: alimente de primă necesitate, dulciuri, rechizite, hăinuțe și jucării. Vă așteptăm alături de noi!

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button