ARTICOLUL ZILEIEducaţieȘtirile zilei

Când se închid școlile în județul Buzău

S-au modificat regulile privind posibilitatea de trecere a școlilor la învățământul on-line. Potrivit noilor scenarii, criteriul ratei de vaccinare de minim 60% a personalului dintr-o școală sau grădiniță pentru desfășurarea față în față a cursurilor a fost eliminat. Citind materialul următor, veți putea afla când se închid școlile în județul Buzău.

Odată eliminat pragul vaccinării personalului, autoritățile au impus un nou criteriu. Mai exact, toți elevii vor trece în on-line atunci când gradul de ocupare a paturilor de spital pentru pacienții COVID dintr-un județ depășește 75%.

În prezent, Buzăul este departe de acest scenariu. La sfârșitul săptămânii trecute, situația paturilor din județ arăta astfel:

  • Spitalul Județean de Urgență Buzău: 34 de paturi ocupate din cele 95 destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2,
  • Spitalul Municipal Râmnicu Sărat:13 paturi ocupate, din cele 67 disponibile
  • Spitalele Smeeni și Nehoiu nu au niciun pacient COVID internat. În cele două spitale sunt amenajate 40 de paturi.

Amintim că, prin hotărârea CNSU, a fost eliminat criteriul ratei de vaccinare de minim 60% a personalului dintr-o școală sau grădiniță pentru desfășurarea față în față a cursurilor. La Buzău, rata de vaccinare este de 69,10% în rândul angajaților. În ceea ce privește numărul elevilor imunizați anti COVID, ISJ a actualizat statistica astfel că, în prezent, Buzăul are 4265 de copii vaccinați, adică cu aproape o mie mai mulți decât la ultima evaluare din noiembrie.

Pe de altă parte, clasele nu vor mai trece la învățământ on-line la confirmarea unui singur caz de infectare. Acum va fi nevoie de confirmarea a trei cazuri în aceeași clasă, în interval de șapte zile.

Iată lista completă a noilor reguli:

•             O clasă de elevi sau grupă de grădiniță trece online atunci când se confirmă TREI cazuri de Covid la copii în interval de șapte zile.

•             Suspendarea prezenței fizice durează 10 zile, începând cu ziua următoare celei în care a fost confirmat al treile caz

•             Școala sau grădinița trece în online integral când cel puțin jumătate dintre clase/grupe au activitatea fizică suspendată

•             Ziua de referință va fi cea de joi, iar decizia suspendării sau revenirii la activitate fizică se ia pentru o săptămâna întreagă

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button