Economie&BusinessȘtirile zilei

CÂND se va ieftini apa la Buzău?

La două săptămâni după preluarea șefiei interimare a Companiei de Apă, Simona Săvulescu a anunțat un set de măsuri ce urmează a fi pus în practică anul viitor. Una dintre cele mai așteptate măsuri o reprezintă ieftinirea apei livrate buzoienilor.

Anunțul privind o nouă strategie de management la Companie a fost făcut vinerea trecută, ca răspuns la interpelările făcute în ședința CLM de către doi consilieri locali.

Simona Săvulescu a explicat că mandatul său este de doar patru luni, până la mandatarea pe patru ani a unui nou director al Companiei și a confirmat că prioritatea numărul unu, atât a sa, cât și a noii conduceri, va fi scăderea prețului apei furnizate cetățenilor:

Pot să vă spun că am început și voi implementa acest program de acțiuni împreună cu domnul director economic; deja am început să-l proiectăm pentru anul 2019. Eu am, așa cum vă spuneam, un mandat de patru luni și, în măsura în care îmi depun candidatura și voi fi selectată pentru un mandat de patru ani, voi putea duce la îndeplinire acele măsuri și dincolo de cele patru luni. Cert este că deja acest program a început, dar pentru anul 2019 am stabilit un program de reducere de costuri și de creștere de venituri, astfel încât să fim în situația ca la mijlocul anului viitor să propunem o reducere de tarife .”, a explicat proapătul director interimar al Companiei de Apă Buzău.

Devenit țintă a întrebărilor privind data ieftinirii apei, primarul Buzăului a explicat că este nevoie de timp pentru a pune în aplicare o astfel de măsură:

Este o perioadă de așteptare. După 13 ani de tescariadă, nu poți lua rapid decizii legale, pentru că o decizie economică nu se poate lua la fel de rapid ca o decizie politică. Ai terminat cu Tescaru și de-a doua zi… Am primit și chestii de genul acesta de la postaci, că am promis și că de mâine trebuie neapărat să reduc prețurile. Se vor reduce prețurile, se va face analiză pe fiecare tip de cost și se vor lua măsurile necesare. Dar toate aceste reduceri și toată această organigramă vor fi aprobate de autoritatea tutelară, care se numește Asociația de Dezvoltare Intercomunitară <<Buzău 2008>>. În ceea ce privește Consiliul de Administrație și Adunarea Generală, unde suntem și noi acționari cu 75,86 la sută, sunt aproape convins că vom primi aprobările necesare. Vom vedea ce se va întâmpla la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară <<Buzău 2008>>. Sper că au înțeles și ei că trebuie neapărat făcute schimbările necesare, astfel încât această societate să răspundă solicitărilor cetățenilor din Buzău, orășeni și din județ, astfel încât să prosperăm și cu această societate, să avem apă de calitate mai bună și un preț al apei care să ne coboare măcar cu 10 locuri în clasamentul acela în care suntem în permanent în topul celui mai mare preț al apei din România.”, a adăugat primarul orașului, Constantin Toma.

La ultima ședință ordinară a CLM Buzău, s-a remarcat o virulență din partea unor aleși care pentru prima oară după demiterea fostului director al Companiei de Apă au solicitat scăderea prețului apei, niciodată până acum.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close