Știrile zilei

Candidat la primărie, dosar penal pentru coruperea alegătorilor

Un candidat la primăria unui oraș din județul Buzău s-a ales cu dosar penal pentru coruperea alegătorilor, după ce ar fi plătit un alegător ca să-l voteze. Bărbatul ar fi fost văzut în timp ce îi oferea 30 de lei unui localnic, în schimbul votului.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, la nivelul județului Buzău au fost semnalate 31 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 11 nu s-au confirmat, într-un caz s-a întocmit dosar penal, în două cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale, iar restul situațiilor sunt în curs de verificare.

„În cazul dosarului penal întocmit cu privire la o posibilă infracțiune în context electoral, aceasta s-a prezentat după cum urmează:

La data de 9 iunie a.c., polițiștii din Buzău au fost sesizați de către un bărbat de 70 de ani, despre faptul că unul dintre candidați, un bărbat de 44 de ani, ar fi oferit bani unui alegător, în scopul determinării acestuia să voteze în favoarea sa. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, iar polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului pentru a stabili dacă fapta se confirmă și dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii.”, a transmis IPJ Buzău, prin intermediul unui comunicat de presă.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată, în continuare, soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button