Știrile zilei

Candidează Marcel Ciolacu la Președinție? Răspunsul oferit aseară

În mai puțin de o lună, România va intra în an preelectoral, iar marile partide au început deja să se pregătească pentru cele patru runde de alegeri ce vor avea loc: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Dacă pentru Președinție la PNL se conturează varianta susținerii lui Nicolae Ciucă, la PSD există mai multe scenarii.

Deși tot mai multe voci spun că Marcel Ciolacu este o variantă serioasă pentru candidatura la alegerile prezidențiale, liderul PSD afirmă că nu a luat încă o decizie: „Haideţi să vorbim în anul 2024”, a precizat Ciolacu, adâugând că PSD nu exclude varianta susţinerii unei persoane din afara partidului.

Întrebat joi, la RTV, când îşi va anunţa candidatura la prezidenţiale, liderul social-democrat a declarat că nu a luat o astfel de hotărâre:

Eu cel puţin nu am luat o astfel de decizie. Haideţi să schimbăm în primul rând unde a greşit PSD. Haideţi să vorbim în anul 2024. Momentan avem o provocare în 2023. Va fi un an încărcat dar sperăm să gestionăm aspectele economice. O maturitate politică cred că îţi cere precauţie în acest moment. Şi aici cred că e punctul comun pe care îl am cu Nicolae Ciucă. Avem o abordare precaută şi trebuie să fim responsabili.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD nu a exclus nici varianta ca social-democrații să sprijine un candidat la prezidenţiale din afara formaţiunii: „O personalitate de stângă? Da, nu am nici cea mai mică reţinere. Sunt personalităţi, oameni cu structură de stânga. Domnul Cristoiu are structură de stânga. V-am dat un exemplu de om autentic de stânga. Pe mine mă critică mereu, dar îl citesc cu plăcere”.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button