Știrile zilei

Cândva era o încântare. Astăzi a luat SFÂRȘIT

I-a încântat ani la rând pe trecători cu apa sa limpede, cu vegetația proaspătă, cu peștii  și cu țestoasele care înotau aici în voie. A fost martora atâtor despărțiri și de regăsiri, iar oamenii veneau la ea cu plăcere. Vorbim despre fântâna amenajată în urmă cu zeci de ani lângă peronul 1 al gării Buzău, care, din cauza nepăsării, a ajuns o ruină. Ultimele vietăți care se zbăteau pe fundul bazinului aproape secat au fost salvate ieri, grație unei misiuni a Gărzii de Mediu.

Odinioară, fântâna era o încântare pentru toți călătorii, chiar și pentru cei care opreau preț de numai câteva minute în gara Buzău. Pești sprinteni înotau în apa limpede, în timp ce câteva broaște țestoase își duceau traiul netulburate aici. Părinții și bunicii își aduceau copiii la fântână pentru a se bucura de frumusețea peisajului.

De câțiva ani, fântâna dev o mleniseaștină în toată regula. Un miros greu te întâmpina de cum te apropiai, în timp ce zeci de gunoaie pluteau pe luciul apei. Vegetația sufocase țestoasele, iar apa verzuie mai era înviorată doar de câte o fâță sau de câte un mormoloc.

O misiune a Gărzii de Mediu a dus la salvarea țestoaselor și peștișorilor care se zbăteau pe fundul unui bazin aproape secat. Micile animale au fost mutate în Heleșteul din Parcul Crâng, după semnalul de alarmă tras pe Facebook de un buzoian care a anunțat că nu mai este apă în fântână.

VIDEO: Așa arăta iazul în urmă cu un an, atunci când încă mai avea apă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • CFR-ul este la pământ și voi aveți pretenții la bazine cu pești. Știți că la Buzău călătorii nu au de unde sa bea apa? Știți cate firme in frunte cu sefi din cfr capuseaza CFR-ul ? Faceți un reportaj serios despre asta și o să vă cutremurați. DNA unde ești???