CORONAVIRUS

VIDEO – Captură impresionantă de țigări a polițiștilor râmniceni

Polițiștii din Râmnicu Sărat au confiscat 12.000 ţigarete de contrabandă, găsite într-o autoutilitară înmatriculată în Botoşani.

Ghinion pentru un bărbat în vârstă de 41 de ani care conducea azi-noapte o autoutilitară încărcată cu țigări de contrabandă. Acesta n-a scăpat de vigilența  polițiștilor de la de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat, Captura-tigaricare, în timpul unei razii, au oprit pentru control mașina ticsită cu țigări cu  timbru de Rebublica Moldova.

În timp ce acţionau pe strada Eroilor din Râmnicu Sărat, oamenii legii  a oprit pentru control o autoutilitară ce tracta o remorcă. Mare le-a fost mirarea să vadă că șoferul încerca să ascundă  12.000 de ţigarete ambalate în pachete, ce aveau aplicate timbre emise de autorităţile din Republica Moldova.

  • Șoferul, mașinii, simplu „cărăuș”.

Polițiștii au stabilit că țigările aparţineau unui alt bărbat din judeţul Botoşani, în vârstă de 37 de ani, aflat în autoutilitară.

Poliţiştii au ridicat ţigaretele în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „contrabandă” şi „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal (…) a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete (…)”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României şi art. 296 ind. 1 al 1 lit. „l” din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Rm. Sărat, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: