Economic

Care au fost cele mai tranzacționate criptomonede în anul 2022?

Pe lângă Bitcoin, Ethereum, Dogecoin și Tether există o multitudine de criptomonede. Dacă ești nou în lumea cripto, poate fi copleșitor. Pentru a te ajuta să înțelegeți totul, iată care sunt cele mai valoroase și tranzacționate criptomonede.

Bitcoin (BTC)

Prețul Bitcoin (BTC) a cunoscut o creștere incredibilă de la crearea sa în 2009 de către Satoshi Nakamoto. Evaluat inițial la doar 500 de dolari pe monedă, la 13 decembrie 2022, valoarea de piață a Bitcoin se ridica la suma impresionantă de 344,4 miliarde de dolari, fiecare monedă valora aproximativ 17 906 dolari – o creștere de 3 481%. Această creștere a valorii se datorează în mare parte tehnologiei blockchain securizate a Bitcoin, care previne frauda și protejează utilizatorii prin verificarea tranzacțiilor cu ajutorul unui proces numit „proof of work” .

Ethereum (ETH)

Valoarea Ethereum a crescut vertiginos în ultimii ani, de la aproximativ 11 dolari în aprilie 2016 la peste 1.339 de dolari până la sfârșitul lunii decembrie 2022 – o creștere de 12.073%. Cu platforma sa de criptomonedă și blockchain, Ethereum este favoritul dezvoltatorilor, deoarece are o serie de aplicații potențiale, cum ar fi contractele inteligente care se vor finaliza automat atunci când sunt îndeplinite condiții prestabilite și token-urile ne-fungibile (NFT). Poți cumpără Ethereum la cel mai bun curs de la cel mai mare crypto exchange la nivel național, BitcoinRomania.ro.

Tether (USDT)

Tether (USDT) este un tip de criptomonedă diferită de multe altele, deoarece este o „stablecoin”, ceea ce înseamnă că este legată de valute fixe, cum ar fi dolarul american și euro, și este menită să mențină o valoare echivalentă cu una dintre aceste valute. Acest lucru face ca valoarea Tether să fie mai previzibilă decât a altor criptomonede, ceea ce o face o opțiune populară pentru investitorii care se tem de fluctuațiile extreme de preț ale altor monede.

Ripple (XRP)

Din 2017, prețul XRP, o criptomonedă creată de unii dintre aceiași fondatori ca și Ripple, o companie de tehnologie digitală și de procesare a plăților, a crescut cu 6.400%, de la 0,006 dolari la 0,39 dolari la 13 decembrie 2022. XRP poate fi utilizat în rețeaua Ripple pentru a facilita schimburile de diferite tipuri de valute, inclusiv valute fiat și alte criptomonede importante.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) se remarcă prin adoptarea timpurie a validării proof-of-stake. Datorită acestui mecanism, timpul de tranzacționare este mai rapid și consumul de energie este redus. Cardano funcționează, de asemenea, ca Ethereum pentru a permite contracte inteligente și aplicații descentralizate, pe care le alimentează ADA, moneda sa nativă.

Concluzie

Tranzacționarea de zi cu zi este o activitate profitabilă pe piața cripto. Îți permite să profiți de mișcările prețurilor monedelor și îți oferă o modalitate excelentă de optimizare a câștigurilor. Dacă alegi strategia potrivită și moneda potrivită, poți obține profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!