Știrile zilei

Carmen Ichim va fi schimbată de la șefia Prefecturii

E o chestiune de ore până când Carmen Ichim, cel mai bun prefect pe care l-a avut Buzăul în ultimii ani, va fi schimbată de la conducerea Prefecturii. Șefa de la Casa Albă a fost anunțată aseară de subprefectul Leonard Dimian, cel care îi vânează postul, că va fi demisă astăzi în ședința de Guvern.

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, la Consiliul Județean, Carmen Ichim a prezentat bilanțul activității sale de la numirea în funcția de prefect, din 2017, până în prezent. În fața șefilor de servicii deconcentrate și a reprezentanților presei, Carmen Ichim a prezentat principalele realizări ale Instituției Prefectului în ultimii doi ani, începând de la decontaminarea terenului fostei rafinării Venus Oilreg Râmnicu Sărat până la mutarea camerelor de rovinietă de la Mărăcineni, reabilitarea podului sau consolidarea DN 10 în zona alunecării de teren de la Măgura.

În cadrul aceleiași întâlniri, Carmen Ichim a mai vorbit despre relația cu subprefectul susținut de ALDE, Leonard Dimian. Referitor la vizita de ieri a celui din urmă la sediul ALDE, unde ar fi dus o mapă cu documente, Ichim a negat că ar fi avut loc un incident de securitate. Toate documentele confidențiale sunt în siguranță, responsabilul cu secretizarea documentelor confirmând același lucru. Întrebată dacă Dimian avea voie să frecventeze sediul unui partid politic, Carmen Ichim a răspuns:

  1. „Prefectul și subprefectul nu au voie să facă politică.”

Decizia schimbării prefectului Ichim ar urma să vină astăzi, în ședința de Guvern de la ora 15:00. Favorit pentru rpeluarea funcției ar fi nimeni altul decât subprefectul pus de ALDE, Leonard Dimian, care și-ar fi trimis deja CV-ul la București.

În încheiere, Carmen Ichim le-a mulțumit membrilor echipei sale, care i-au fost alături în ultimii doi ani. Odată cu demiterea prefectului, cabinetul din care fac parte consilierii este dizolvat, iar noul reprezentant al Guvernului în teritoriu își va forma o nouă echipă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button