Economie&Business

Cât îl va costa, de fapt, parcarea pe un buzoian de rând

Proiectul privind funcționarea sistemului de parcări din municipiul Buzău a fost supus dezbaterii publice până pe 18 august. Încă de la început, tarifele mari i-au speriat pe unii deținători de autovehicule. Unii dintre ei au amendat deja proiectul de hotărâre, iar alții i-au scris edilului pe www.domnuleprimar.ro, în nădejdea că ideile lor vor contribui la creionarea unui regulament ceva mai permisiv.

Primarul Constantin Toma lămurește însă, într-o postare pe site-ul amintit, care va fi, de fapt, tariful pe care îl va plăti  un rezident pentru un loc de parcare, indiferent dacă locuiește la periferie sau în centru, acolo unde tarifele propuse sunt mai mari. Iată sesizarea buzoianului plecat la muncă în străinătate:

„Buna ziua, Domnule Primar, si felicitari pentru activitatea depusă!
Va urmaresc cu interes din strainatate ori de cate ori aveti interventii pe canalul Campus via Youtube.
Legat de parcari este clar ca trebuie organizat intr-un fel haosul actual dar in acelasi timp ridica si niste nelamuriri pe care as aprecia daca le-ati clarifica.
Locuinta mea este situata deasupra Postei pe Unirii Sud /Farmacia Dona, si dupa cum stiti este o zona extrem de circulata , inclusiv parcarile din spatele blocurilor sunt arhipline.In momentul cand acestea se vor distribui la locatari si celelalte vor fi cu plata , din cate am inteles ceva de genul 5 lei ora, ce se va intampla in cazul meu care vin in tara numai doua -trei saptamani pe an si am nevoie de un loc de parcare acolo unde am si apartamentul ?
Nu ar fi corect sa platesc tot anul pentru rezervarea unui loc mai ales ca vin cu masina inchiriata iar pretul de 5 lei pe ora/26 de euro pe zi este greu de „digerat” pentru oricine. As aprecia daca veti tine cont si de astfel de situatii in problema parcarilor.
O zi buna va doresc. Cu stima, Eduard Bitean”

Răspunsul primarului a venit prompt:

Nu va luati dupa comentariile de multe ori rautacioase ! Este o dezbatere publica si rolul meu si al Consiliului Local este de a gasi solutia cea mai buna in a civiliza si orasul si a satisface si majoritatea cetatenilor. Daca sunteti locuitor in zona si nu exista loc de parcare disponibil in spatele blocului, veti plati un abonament de 90 lei/an ca toti cetatenii care locuiesc la bloc sau la casa, arondati unor parcari rezidentiale. Deci, totul va fi bine!, a conchis edilul.

Astfel, orice buzoian poate parca în zona rezidențială la care este arondat fără a plăti tarifele calculate progresiv în funcție de intervalul orar și de durata staționării. Abonamentul anual va fi de 90 de lei, la fel pentru toți rezidenții.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

  1. Buna ziua,
    Eu cred ca este nevoie de a cauta locuri unde sa se faca parcari, nu de pune niste preturi derizorii.
    Daca vine o masina cu persoane din alta localitate si vrea sa parcheze masina si sa se plimbe prin oras (sa-l viziteze) vreo 4-5 ore, ar fi normal sa plateasca peste 20 lei parcarea? Eu am fost si prin alte localitati, dar asemenea preturi la parcare nu am vazut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close