ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Cât mai durează calvarul din trafic din zona Drăgăicii

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a revenit cu raportul săptămânal dat buzoienilor de pe șantierele municipiului. În clipul postat astăzi, edilul prezintă stadiul lucrărilor de pe podul de la Metalurgica și le dă șoferilor o veste bună.

Suntem pe unul din șantierele din orașul nostru. Este vorba despre podul peste calea ferată zis „de la Metalurica”, de pe Șoseaua Brăilei. Se lucrează și deasupra podului, și dedesubtul podului pentru a reuși să reabilităm această importantă lucrare pentru municipiul Buzău.”, și-a început edilul mesajul săptămânal.

Constantin Toma a mai precizat că exista riscul ca podul de la Metalurgica să se prăbușească, așa cum s-a întâmplat în cazul podului rutier de la Marghiloman, a cărui balustradă a căzut peste șosea în iunie 2019.

  • Blocaje în trafic.

Edilul nu a evitat nici subiectul blocajelor care apar în trafic în două momente ale zilei: dimineața, atunci când buzoienii merg la serviciu sau își duc copiii la școală și după-amiaza, la sfârșit de program:

Din cauza acestei lucrări orașul se blochează cel puțin la orele de vârf: dimineața și la ieșirea din program, după orele 15:00 – 15:30. Am vorbit cu constructorul. Oamenii au program aici de 12 ore, de la șapte dimineața la șapte seara, lucrează și în fiecare sâmbătă și au găsit tehnologia, dar și prin intensitatea muncii doresc să micșoreze timpul de executare a acestui contract care este de 104 zile.”, a mai spus edilul.

Veste bună este că șoferii nu vor trebui să aștepte termenul de finalizare din luna august pentru a circula pe pod. În maximum tei săptămâni se va putea circula pe aici cu mașina, spune primarul Toma, grație unei soluții tehnice găsite de specialiști. Potrivit edilului, este vorba despre folosirea unei rășini epoxidice în mixtura asfaltică, lucru care va scurta  termenul de așteptare de 28 de zile.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: