PoliticăȘtirile zilei

Câte PNL-uri există, de fapt, la Buzău?

Sunt succese care pot să însemne lespedea de mormânt pentru cei care se bucură de ele. Dintr-un anumit punct de vedere, așa ar putea fi privită reușita PNL Buzău de a scăpa de prefectul George Sava și a-și numi în loc o apropiată, în persoana Aureliei Mitrea, măsură care a rupt, de fapt, partidul în două și l-a aruncat definitiv în dizgrațiile activiștilor liberali pe președintele Ovidiu Anghel.

Făcută în fugă, fără consularea activului de partid, numirea Aureliei Mitrea în funcția de șef la „Casa Albă” a fost asumată doar de către Ovidiu Anghel și de către prietenul său, „Torel” Dinu, cel care s-a pus și șef de cabinet al noului prefect. Liberalii s-au sesizat și astfel a început răscoala.

Tentativă de puci.

Cinci liberali și-au dat mâna peste partid și au încercat să smulgă fililala liberală din mâinile lui Anghel, cel căruia i-a fost pus în cârcă eșecul de la alegerile locale și faptul că ia decizii de unul singur. Simțindu-se dați la o parte, mai ales în contextul alegerilor parlamentare din toamnă, Dorin Bădulescu, Raul Florescu, Ioan Caton Mateeșescu, Ion Nicolae și Nicolae Mărăcine au încercat să obțină semnăturile liberalilor din Comitetul Executiv, pentru debarcarea șefului de la Electrica. Tentativa de puci a eșuat.

„Zboară vești contradictorii, se-ntretaie știrile.”

Neînțelegerile dintre liberali au condus la scindarea partidului. Pe de o parte, gruparea Anghel – „Torel” Dinu, care ia deciziile, și pe de alta, aripa liberalilor tradiționali, care se opun managementului discreționar al lui Ovidiu Anghel. Diferența de opinie dintre cele două grupări a generat poziționări diferite ale liberalilor față de anumite aspecte ale vieții buzoiene. De exemplu, președintele PNL, care a instalat-o pe Mitrea în funcția de prefect, susține toate deciziile acesteia, chiar și pe cea în care Casa Albă se poziționează de partea Companiei de Apă. De cealaltă parte, grupul consilierilor județeni liberali se spală pe mâini de orice amestec în problema Prefecturii și au numirilor care s-au făcut acolo fără acordul lor.

„Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal – fili­ala Buzău se disociază ferm de opi­niile apărute în spațiul public, cu privire la apartenența și numirea în funcția de prefect a județului Buzău a doamnei Aurelia Mitrea. Ne delimităm de deciziile luate de această instituție legată de Compania de Apă și asigurăm locuitorii ju­dețului Buzău că vom duce aceeași luptă de apărăre a intereselor lor  față de managementul defectuos al acestei societăți. De asemenea, reiterăm solicitarea de demisie urgentă a echipei manageriale a Companiei de Apă (…) În același timp, ne solidarizăm cu lo­cu­itorii județului Buzău, în contextul în  care aceștia vor dori să își manifeste nemulțumirea față de actuala conducere a Companiei de Apă“, se arată într-un comunicat de presă al grupului consilierilor județeni liberali.

Cum ar veni, electoratul buzoian de dreapta este liber să aleagă între PNL-ul lui Anghel și PNL-ul cvintetului Bădulescu-Florescu-Mateeșescu-Nicolae-Mărăcine. Rămâne de văzut dacă alegerile generale, care vor avea loc peste patru luni, îi vor găsi pe liberali pregătiți să dea piept cu stânga social-democrată sau vor cunoaște tot un PNL măcinat de probleme interne și lupte pentru putere.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: