Știrile zilei

Câteva cuvinte despre aparițiile înspăimântătoare din ultima vreme

În „The Revenant”, Hugh Glass se afundă în adâncul sălbaticelor păduri ale Munților Stâncoși pentru a înțelege că o întâlnire cu ursul poate însemna ultima zi a vieții tale. În România, o astfel de întâlnire este posibilă oricând și aproape oriunde, dar la consecințe nu vrea să se gândească nimeni.

Poate unii dintre dumneavoastră ar putea spune că am exagerat în titlu. Nici vorbă; apariția unui urs în zonele locuite este de-a dreptul terifiantă, pentru că niciodată nu știi cum poate reacționa sălbăticiunea din fața ta.

Zilele trecute, câțiva copii au fugărit un pui de urs, pe un drum din comuna Calvini. „Unde e un pui de urs, acolo e și o ursoaică”, ne-a spus un localnic, însă nimeni nu s-a gândit la ce s-ar fi putut întâmpla. Evenimentul a trecut neobservat, iar viața și-a reluat cursul firesc.

Aseară, puțin după ora 22.00, un urs a fost fugărit pe drumul principal din localitatea Valea Părului, comuna Beceni. Animalul a fost filmat în timp ce alerga pe șosea, în fața mașinilor, iar norocul a făcut ca, în acel moment, pe drum să nu se afle niciun trecător.

Oamenii din zonă spun că pe dealurile de pe Valea Slănicului au mai apărut urși, dar niciodată nu s-a întâmplat ca aseară, când animalul a coborât în mijlocul satului.

În mai multe zone din județul Buzău, oamenii sunt disperați, dar cine să-i ajute? Urșii ies la drumul mare chiar și în mijlocul zilei sau le atacă animalele din gospodărie, iar până acum pare că nimeni nu ia nicio măsură.

Aparițiile tot mai dese ale urșilor în zonele locuite ar trebui să le dea de gândit celor responsabili. E ușor să întorci capul într-o parte și să te prefaci că problema nu există, însă oamenii chiar au nevoie de ajutor. Aici și acum, când pare că lucrurile au scăpat complet de sub control.

Aici puteți urmări un scurt videoclip filmat aseară pe DJ 203K.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button