Știrile zilei

Câteva ÎNTREBĂRI în cazul morții lui Mario

UPDATE: IPJ Buzău transmite că nicio persoană nu este reținută în dosarul morții copilului.

Moartea unui puști de 14 ani, căzut în gol de pe o clădire abandonată din centrul Buzăului, a creat o undă de șoc la nivelul percepției publice. În cauză se desfășoară o anchetă criminalistică tocmai pentru a scoate la iveală circumstanțele producerii acestei tragedii.

Miercuri seară, Mario Negru avea să pornească într-o ultimă aventură a vieții lui. Puștiul de numai 14 ani, un împătimit al parkour-ului, așa cum reiese din poze, a escaladat clădirea Romtelecom situată între Tribunal și Raiffeisen Bank.

În această ultimă aventură a vieții sale a fost însoțit de alți trei tineri, dar modul în care băiatul s-a prăbușit în gol de la 20 de metri rămâne încă o enigmă.

La scurt timp după moartea băiatului, prietenii săi au dat startul unui maraton de acuzații la adresa celor care au fost acolo, ajungându-se până la a se afirma că unul dintre ei l-a împins (foto 4 din galerie).

De aceea, pentru ca adevărul să triumfe, este nevoie să se răspundă la câteva întrebări cheie, ce pot oferi soluția dezlegării acestui caz tragic.

  1. În primul rând, ce căutau cei patru (sau 3, conform altor surse) pe acoperișul unei clădiri abandonate din Buzău, după lăsarea întunericului? Noaptea nu e tocmai un bun prilej să faci parkour; ba chiar escaladarea unei clădiri pe timp de noapte poate fi considerat un act suicidar.

  2. În mod sigur nu se poate da vina pe o persoană sau pe o instituție anume pentru faptul că băieții își făcuseră acolo un cuib. Dar chiar n-a văzut nimeni că urcau destul de des pe acoperișul acelei clădiri ce stă să se prăbușească, iar pozele pe rețelele de socializare nu mai conteneau? (foto 1, 2 și 5 din galerie)

  3. Au fost interogați cei care îl însoțeau imediat după producerea tragediei sau audierile au avut loc a doua zi, după ce aceștia ar fi avut timp să se pună de acord asupra vreunei variante?

  4. Ce fundament au acuzațiile unora dintre prieteni, care susțin că un martor l-ar fi împins în mod intenționat pe Mario de la balcon?

  5. Există Poliția Animalelor, a Victimelor violenței domestice, a COVID-ului, până și a gunoaielor. Dar o poliție care să stea de vorbă mai mult cu adolescenții, să le înțeleagă problemele și să le urmărească acțiunile tocmai pentru a preveni astfel de tragedii când înființăm?

  6. În fine, cine își asumă vina pentru moartea acestui copil? Pentru că putem vorbi despre o „vină colectivă” izvorâtă din nepăsarea tuturor, dar asta nu ne ține de cald și nici nu-l va aduce înapoi pe Mario.

Și, în definitiv, vom învăța ceva din asta?


Parkour (prescurtat PK) este o disciplină de a antrenament a celui mai eficient și mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp. Practicanții acestei discipline se numesc traceur -i la masculin si traceuse-re la feminin. Antrenamentul acestora include elemente din spațiul cotidian (artificial sau natural) cum ar fi balustrade, copaci, clădiri etc. Ei consideră acest gen de antrenament un mod de eliberare din constrângerile impuse de alte sporturi standardizate cât și unul de depășire a limitărilor autoinduse.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button