Știrile zilei

Câți am mai rămas

S-a recensământul populației și al locuințelor, iar Institutul Național de Statistică a anunțat primele cifre. Datele arată că nu am rămas chiar puțini: Suntem 18.148.460 de locuitori în România, adică puțin peste 95% din numărul locuitorilor estimat în decembrie 2021.

Conform datelor INS, județul Buzău are 393.043 de persoane, cu 2572 mai puține față de estimările făcute în decembrie 2021.

Deocamdată, INS a dat publicității doar datele din fiecare județ, fără să fie oferite, în detaliu, cifrele pe fiecare localitate în parte.

Cât privește populația din municipiul Buzău, la ultima raportare, la ultima raportare ea număra 92.000 de locuitori. Dacă vom scădea sub pragul de 100.000 de locuitori, municipiul va fi declasificat și va pierde finanțări importante, spunea primarul Constantin Toma în urmă cu aproximativ o lună.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

4 comentarii

  1. Fara invatamant superior si turism (chiar din piatra seaca), orasul moare. Diversitatea de nevoi favorizeaza concurenta. Cand stai numai in parcari, panselute si sa fie frumos, nu prea ai cum sa nu te plafonezi ca asezare. Imi este foarte clar ca Toma nu a avut si nu are vreo viziune asupra orasului. In primul an a invatat meserie, cum ne-a zis chiar el. Eu cred ca inca mai invata, pentru ca orice i s-a nazarit sa faca, nu le-a legat in ceva autentic, util si logic. Heirupisme de duzina, ramasita de pe la cincinal probabil. Buzoienii pleaca din oras, pentru ca e normal sa o faca. Ai galagie, ai praf, nu ai parcare, nu ai ce face, nu ai de ce face. Asta da, este unica reusita majora a lui Toma. Inca nu-mi dau seama cat de prost am fost cand l-am votat, desi nu erau alternative si parca ma apuca frustrarea rau de tot. Sper ca macar pensionarii sa fie incantati, Buzaul se transforma intr-o struto-camila gen azil-gradinita.

  2. Cate proiecte au fost depuse, cate intoarse, cate respinse, cate aprobate, in astia 7 ani (stiu, dar e bine sa mai afle si altii despre profesionalismul din primarie)? Care Fonduri structurale si de investitii europene dintre cele cinci sunt conditionate, mai exact, de numarul de locuitori, pentru ca doar FEDR-ul pare sa ni se potriveasca iar acolo n-am gasit conditii de genul (poate e ceva punctual, pentru un tip de proiect iar primarul generalizeaza). N-ar fi rau sa se intereseze presa, ca cetateanul pana primeste raspuns potrivit legii, ramane cu impresia ca Toma stie ce vorbeste.
    Opinteala asta sa mai scoata din piatra seaca buzoieni mi se pare rizibila. Au plecat, domnule Toma, oamenii. Murim mai multi decat ne nastem, pentru ca cuplurile tinere, cu joburi bine platite, nu stau in Buzaul deschis, domnule Toma. Omul prefera administratiile care-i vin in intampinarea nevoilor, nu care-l arunca in oborul de animale, domnule Toma. Ne-am deschis precum cocota si nu exista O SINGURA explicatie in alta limba, in intampinarea turistilor care nici nu vor veni vreodata la Buzau, domnule Toma, ca nu vad decat izmene la balcoane, gardusoare, floricele si sa fie frumos. Domnul Toma si-ar face bine daca ar pleca, nu inainte de a-si cere scuze pentru incapacitatea dansului. Apoi, sa ne rugam sa nu vina alt papleaca, la ce oferte au partidele astea. Cat despre independentii din Buzau nu am decat senzatia ca sunt pusi acolo sa ne potolim, sa intelegem ca doar politicul e sansa noastra.

  3. pai cand razi sute de locuri de parcare, aproape o mie, cu modernizarea bulevardului Unirii, se mai mira Toma? La o medie de 20-24 ap per/bloc, cate familii sunt deja si vor fi afectate de mareata realizare? La Sibiu au blocat un drum pentru o problema similara cu str Transilvaniei. Oamenii au de ocolit 5 km pentru a intoarce, pentru ca la fel, asa a fost proiectul european, pentru ca cei din primarie sunt visatori, habarnisti sau tematori sa ridice privirea. Ce altceva sa creasca orasul? E mai multa calitate a vietii? Locuri de munca mai bine platite? Cheltuieli mai mici cu scolarizarea superioara ca avem universitati aici? Nu mai suportam atata cultura si festivaluri (serioase, pentru nevoia publicului nu a institutiilor de gen)? Suntem toti unul si unul de sport ce facem pe zecile de terenuri la liber din oras?
    desene pe asfalt, altceva nu meritam. Ba da, ma scuzati! Palme dupa ceafa de la Toma, ca a zis ca face pe dracu in patru si desfiinteaza ghenele de bloc, chiar daca asta inseamna sa desfiinteze si din locurile de joaca existente si care ar fi prea aproape de rampele de gunoi (care au locuri greu de gasit din cauza retelei subterane de cabluri si conducte). Adica, ia hai marsh ca avem treaba sa facem RER-u Mare, ce atata joaca si copii si oameni? Plimbati gunoiul cu liftul, da-va dreacu! Asta-i Toma, un tzaran coclit, fara niciolegatura cu taranul autentic, muncitor si serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button